Skořice cejlonská ALBA

Cejlonská skořice je tradičně spojena se Srí Lankou a zároveň je považována za vůbec nejkvalitnější skořici na světě. ... více o Skořici

Země původuCejlon
Latinský názevCinnamomum verum

Vše o Skořici

Popis

Cejlonská skořice je tradičně spojena se Srí Lankou a zároveň je považována za vůbec nejkvalitnější skořici na světě.

Cejlonská skořice je tradičně spojena se Srí Lankou a zároveň je považována za vůbec nejkvalitnější skořici na světě. Sklízí se pouze z kůry rostlin, které dosáhly stáří osmi let, následně se suší a zpracovává tradičním způsobem. Je pro ni charakteristické výraznější aroma a příjemná kořenitě-sladká chuť. Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a moučníků. Zajímavou chuť ale dodá také mléčné rýži, ovocným knedlíkům, používá se při zavařování ovoce. Je oblíbeným kořením do svařeného vína a punče, pouhá špetka skořice krásně ovoní kávu či horkou čokoládu. V asijské gastronomii se běžně používá také při přípravě slaných jídel, je výborná především k jehněčímu masu.

Skořice působí blahodárně na zažívací ústrojí, podporuje trávení, povzbuzuje chuť k jídlu. Je účinná v boji proti nevolnostem různého původu a pomáhá při nachlazení.

100g skořice je cca 33 kusů

Máte dotaz? Napište nám zprávu.