Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Prosím, jak nejlépe usušit chmel? Lěčivé jsou jen šištice, nebo i list?

Chmel
Chmel (Humulus lupulus)

K sušení chmele je nejlepší použít suché a teplé místo s dobrým větráním, kde se nevyskytuje přímé slunce. Šištice chmele jsou nejlepší částí pro sušení, ale listy mohou být také použity. Při sušení se doporučuje oddělit šištice od listů, aby se zabránilo hnilobě a zlepšilo se kvalita sušeného materiálu.

Nejprve je třeba nechat chmel usušit na vzduchu po dobu jednoho dne, aby se odpařila voda na povrchu. Poté můžete šištice a listy rozložit v tenké vrstvě na síti nebo na papíru a umístit na suché a teplé místo. Mějte na paměti, že šištice chmele mohou být vlhké uvnitř, i když se zdají suché z vnějšku, proto je dobré je otočit každých pár dní, aby se usnadnil proces sušení.

Sušený chmel lze skladovat v suchu a temnu v uzavřené nádobě až po dobu jednoho roku.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Lopuch kořen

    Lopuch čistí krev a pomáhá s kožnímu obtížemi jako je akné či ekzém. ... více

    Himalájská sůljemně mletá

    Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

    Cibuleprášek

    Jemně mletý cibulový prášek se vyznačuje jednoduchým použitím ... více

    ­-15%

    Slunečnicesemínko loupané

    Slunečnicová semínka patří k nejvýznamnějším koncentrovaným ... více

    ­-10%

    Mátanať

    Máta se používá ke snížení krevního tlaku, podpoře chuti k jídlu, ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.