Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Když dám bylinky do alkoholu můžu tam dát med?

Ano, můžete přidat med do bylinné tinktury založené na alkoholu. Med může zlepšit chuť tinktury a přidat další léčivé vlastnosti, zejména díky svým zklidňujícím, antiseptickým a protizánětlivým účinkům. Přidání medu je populární způsob, jak zjemnit chuť alkoholových extraktů a zároveň zvýšit jejich léčivý potenciál.

Pokud se rozhodnete přidat med do vaší bylinné tinktury, postupujte takto:

  1. Připravte tinkturu: Nejdříve připravte bylinnou tinkturu namočením bylin v alkoholu (obvykle se používá vodka, rum nebo jiný čirý alkohol) na několik týdnů, aby se uvolnily aktivní složky z bylin.

  2. Přidejte med: Po dokončení macerace bylin a scedění tinktury můžete do ní přidat med. Množství medu se může lišit podle chuti a konzistence, kterou chcete dosáhnout.

  3. Promíchejte: Důkladně promíchejte med s tinkturou, abyste zajistili, že je rovnoměrně rozptýlený.

  4. Skladujte správně: Uchovávejte tinkturu v tmavé, chladné a suché místě. Med může způsobit zvýšení viskozity tinktury, takže je důležité uchovávat ji v dobře uzavřené nádobě.

Pamatujte, že přidání medu může ovlivnit trvanlivost tinktury, zejména pokud je použito větší množství medu ve srovnání s alkoholem. Alkohol působí jako konzervant, zatímco med může způsobit, že se tinktura rychleji zhorší. Proto doporučuji uchovávat takovou tinkturu v chladničce a použít ji v relativně krátkém časovém horizontu.

Zpět na všechny dotazy

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Slevy a tipy

Meruňkynesířené

Sušené meruňky obsahují 5x více učinných látek než čerstvě ... více

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Pepř sečuánskýcelý

Vynikající koření na drůbež ... více

­-15%

Chia semínko

Chia semínka působí blahodárně na celý náš organismus, podporují ... více

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Máte dotaz? Napište nám zprávu.