fb Vlašské Ořešák královský ořechy - Bylík.cz - prodej bylin, bylinek a koření - eshop obchod

Vlašské ořechy Ořešák královský

Vlašské ořechy obsahují vysoce kvalitní proteiny, více než arašídy a přibližně tolik co mandle. Jsou dobrým zdrojem vitaminu B1, B2, B3 (niacinu) a B6. Vitamin B1 neboli thiamin je potřebný pro funkci srdce a pro ... více o vlašském ořechu

Kód zboží 00223
Země původuSlovensko

Potřebujete s něčím poradit?

+420 773 318 559
(po-pá 8:00-19:00, so 9:00-14:00)

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

-15%
50g
16 14
100g
33 29
150g
49 43
200g
67 58
250g
82 71
300g
100 87
400g
133 116
500g
167 145
750g
248 216
zobrazit další varianty zboží
Dostupnost: skladem > 1 kg
Vlašské

Zbývá 50 objednávek

Vše o vlašském ořechu

Popis

Vlašské ořechy obsahují vysoce kvalitní proteiny, více než arašídy a přibližně tolik co mandle. Jsou dobrým zdrojem vitaminu B1, B2, B3 (niacinu) a B6. Vitamin B1 neboli thiamin je potřebný pro funkci srdce a pro rovnováhu nervové soustavy. Naopak na vitaminy A a C jsou vlašské ořechy relativně chudé. Vlašské ořechy jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu B6, známého též jako pyridoxin, který se stará o správnou funkci mozku a tvorbu červených krvinek.

Vlašské ořechy mají sice nedostatek esenciální aminokyseliny methioninu, ale ten se dá vyvážit konzumací celozrnných obilnin (pšenice, oves, rýže atd.), které jsou na methionin bohaté. Kombinace ořechů a obilovin je prospěšná, protože ořechy tělu dodávají lysin a threonin, dva jiné druhy aminokyselin, jež v obilninách chybí. Takto získáme plnohodnotné proteiny, které jsou zdravější než proteiny živočišné. Společně s para ořechy má nejvyšší obsah kalorií, protože obsahuje velký podíl tuků. Tvoří je zejména nenasycené mastné kyseliny s převahou polynenasycených mastných kyselin a lecitinu. Kyselina linolová je esenciální mastná kyselina, která je pro lidský organismus nezbytná, a to zejména v dětství. Snižuje hladinu cholesterolu, podílí se na stavbě nervové tkáně a na tvorbě protilátek. Kyselina linolenová brání vzniku sraženin v cévách a brzdí zánětlivé procesy. Vlašské ořechy, pšeničné klíčky, prvosenka a semena řepky jsou nejvydatnější rostlinné zdroje kyseliny linolenové. Vlašský ořech je mezi ostatními olejnatými ořechy nejchudší na sacharidy. Vlašské ořechy jsou bohaté na fosfor a draslík a zároveň chudé na sodík, což je dobré pro kardiovaskulární soustavu. Dále obsahují velké množství železa, hořčíku a vápníku, dále zinek a mangan. Nedostatek zinku oslabuje imunitní systém a zpomaluje hojení ran. Vlašské ořechy obsahují více mědi než většina rostlinných potravin a maso. Tento stopový prvek umožňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá při prevenci chudokrevnosti. Nedostatek manganu se může podílet na neplodnosti u obou pohlaví. Vlašské ořechy zlepšují duševní výkonnost a nervové soustavě navracejí sílu a rovnováhu. Z těchto důvodů by vlašské ořechy neměly chybět ve stravě studentů a duševně pracujících. Ti, kdo trpí podrážděností, depresí, stresem či nervovým vyčerpáním, by měli jíst hrst ořechů denně, nejlépe k snídani. Olej z vlašských ořechů je lahodný a výživný, ale zřídka dostupný v obchodech, protože se velmi rychle kazí.

 

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101

ÚRODA 2018! Mix 30% půlek, světlý.

Dávejte si pozor!

Syrové ořechy je nutné velmi dobře rozkousat. V případě, že jsou pro organismus těžko stravitelné, pomůže, když se z nich odstraní tenká žlutá slupka. Mleté jsou vhodné pro lidi, kteří je nedokážou vcelku rozkousat. Z vlašských ořechů se dají připravit chutná a zajímavá vegetariánská jídla.

Zajímavé odkazy

Co vás zajímá o vlašském ořechu

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.