Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Vlašské ořechy 40% půlky Ořešák královský

Oblíbené vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského (latinsky Juglans regia).  ... více o vlašském ořechu

Kód zboží 00223
Země původuUkrajina
Latinský názevJuglans regia
Bylík.skVlašské Orech kráľovský orechy

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
37 Kč
100g
54 Kč
150g
65 Kč
200g
81 Kč
250g
97 Kč
300g
116 Kč
400g
146 Kč
500g
169 Kč
750g
230 Kč
1000g
307 Kč
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete pozítří
  • WE|DO BOX dostanete pozítří
  • WE|DO POINT dostanete pozítří
  • WE|DO HOME dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Vše o vlašském ořechu

Vlašské ořechy

Vlašské Oblíbené vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského (latinsky Juglans regia). Tento mohutný opadavý listnatý strom, který může dosahovat výšky takřka 50 metrů, je hojně pěstován po celém světě. Má charakteristickou šedivou borku, která bývá ve stáří výrazně rozpraskaná. Listy jsou lichozpeřené složené až z devíti podlouhlých zašpičatělých lístků. Světle nažloutlé až hnědavé plody se ukrývají v pevné dřevnaté skořápce.

Vlašské ořechy velmi dobře zasytí, protože podíl obsaženého tuku dosahuje až 70 %, jedná se především o nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho v nich najdeme například některé vitaminy a minerální látky (provitamin A, vitaminy B1, B2, B6, hořčík, měď, zinek a další), bílkoviny, sacharidy a vlákninu. Ořešák přispívá k normální činnosti střevního traktu a ledvin, příznivě ovlivňuje metabolismus lipidů v krvi. Náleží mezi antioxidanty a rovněž podporuje přirozenou obranyschopnost organismu.

Své nezastupitelné místo mají vlašské ořechy především při přípravě sladkých pokrmů – rozličných buchet, koláčů, bábovek, řezů a dortů. Používají se vcelku, nasekané i najemno pomleté. Přidávají se přímo do těsta či krémů, často se s nimi pokrmy také zdobí, jelikož mají zajímavý dekorativní vzhled. Vlašské ořechy se velmi dobře kombinují také se sýry, hodí se do celé řady pomazánek a zeleninových i ovocných salátů.

 

Zajímavé odkazy

Dávejte si pozor!

Syrové ořechy je nutné velmi dobře rozkousat. V případě, že jsou pro organismus těžko stravitelné, pomůže, když se z nich odstraní tenká žlutá slupka. Mleté jsou vhodné pro lidi, kteří je nedokážou vcelku rozkousat. Z vlašských ořechů se dají připravit chutná a zajímavá vegetariánská jídla.

Slevy a tipy

Quinoa bílásemínko

Quinoa je nenápadná nutriční bomba, obohatí jídelníček nejen ... více

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Pampeliškakořen

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Řepík nať

Řepík příznivě působí na činnost jater a žlučníku, zlepšuje ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.