Vlašské ořechy 40% půlky Ořešák královský

Oblíbené vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského (latinsky Juglans regia).  ... více o vlašském ořechu

Kód zboží 00223
Latinský názevJuglans regia
Bylík.skVlašské Orech kráľovský orechy

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
39 Kč
100g
59 Kč
150g
72 Kč
200g
91 Kč
250g
110 Kč
300g
130 Kč
400g
166 Kč
500g
197 Kč
750g
270 Kč
1000g
362 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg | dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Vše o vlašském ořechu

Vlašské ořechy

Vlašské Oblíbené vlašské ořechy jsou plodem ořešáku královského (latinsky Juglans regia). Tento mohutný opadavý listnatý strom, který může dosahovat výšky takřka 50 metrů, je hojně pěstován po celém světě. Má charakteristickou šedivou borku, která bývá ve stáří výrazně rozpraskaná. Listy jsou lichozpeřené složené až z devíti podlouhlých zašpičatělých lístků. Světle nažloutlé až hnědavé plody se ukrývají v pevné dřevnaté skořápce.

Vlašské ořechy velmi dobře zasytí, protože podíl obsaženého tuku dosahuje až 70 %, jedná se především o nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho v nich najdeme například některé vitaminy a minerální látky (provitamin A, vitaminy B1, B2, B6, hořčík, měď, zinek a další), bílkoviny, sacharidy a vlákninu. Ořešák přispívá k normální činnosti střevního traktu a ledvin, příznivě ovlivňuje metabolismus lipidů v krvi. Náleží mezi antioxidanty a rovněž podporuje přirozenou obranyschopnost organismu.

Své nezastupitelné místo mají vlašské ořechy především při přípravě sladkých pokrmů – rozličných buchet, koláčů, bábovek, řezů a dortů. Používají se vcelku, nasekané i najemno pomleté. Přidávají se přímo do těsta či krémů, často se s nimi pokrmy také zdobí, jelikož mají zajímavý dekorativní vzhled. Vlašské ořechy se velmi dobře kombinují také se sýry, hodí se do celé řady pomazánek a zeleninových i ovocných salátů.

 

Zajímavé odkazy

Dávejte si pozor!

Syrové ořechy je nutné velmi dobře rozkousat. V případě, že jsou pro organismus těžko stravitelné, pomůže, když se z nich odstraní tenká žlutá slupka. Mleté jsou vhodné pro lidi, kteří je nedokážou vcelku rozkousat. Z vlašských ořechů se dají připravit chutná a zajímavá vegetariánská jídla.

Slevy a tipy

Datle bez peckysušené plody

Odhaduje se, že datle jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let ... více

Diviznakvět

Divizna patří mezi nejstarší léčivé rostliny, je vhodná i pro děti ... více

Lípakvět

Květ lípy se používá při chřipce a nachlazení, při horečkách ... více

Himalájská sůlhrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.