Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Měla bych dotaz zda z bylinkové směsi na játra by šel udělat likér. Mohl by jste mi napsat recept jak ho vyrobit?

Děkuji za Váš dotaz. Výroba bylinkového likéru pro podporu jater je zajímavý a tradiční způsob, jak využít léčivé účinky bylinek. Zde je jeden základní recept, který můžete použít jako inspiraci. Připomínám, že je důležité bylinky vybírat s ohledem na jejich prospěšné účinky na játra.

Bylinkový likér na játra

Ingredience:

  • 40 g směsi bylinek vhodných pro podporu jater (např. ostropestřec mariánský, kurkuma, pampeliška, artičok, čekanka)
  • 1 litr kvalitního lihu (vodka nebo jiný neutrální alkohol s obsahem alkoholu alespoň 40 %)
  • 250 ml vody
  • 250 g medu nebo třtinového cukru (množství lze upravit podle chuti)

Postup:

  • Bylinky vložíte do skleněné nádoby.
  • Přidejte alkohol, tak aby bylinky byly zcela ponořené. Uzavřete nádobu a nechte na tmavém a chladném místě macerovat po dobu 2-4 týdnů. Občas nádobu protřepejte, aby se bylinky dobře promíchaly s alkoholem.
  • Po uplynutí macerační doby směs přefiltrujte přes jemné síto nebo plátýnko, abyste odstranili všechny pevné části.
  • V malém hrnci přiveďte vodu k varu a rozpusťte v ní med nebo cukr, abyste vytvořili sirup. Nechte sirup vychladnout.
  • Smíchejte bylinkový extrakt s vychladlým sirupem a dobře promíchejte.
  • Hotový likér přelijte do čistých, uzavíratelných lahví a nechte jej ještě několik dní odpočinout, aby se chutě spojily.
  • Skladujte na chladném a tmavém místě. Likér je možné pít v malých množstvích jako doplněk k podpoře jater.

Pamatujte, že i když jsou tyto bylinky známé pro své pozitivní účinky na játra, vždy je důležité konzultovat použití jakýchkoli bylinných doplňků nebo likérů s vaším lékařem, zejména pokud máte existující zdravotní stav nebo užíváte jiné léky.

Doufám, že tento recept Vám poslouží a že si výrobu i konzumaci bylinkového likéru užijete. Pokud máte další otázky, ráda Vám pomohu.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Na co se nás zákazníci ptají...

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověď? Napište nám, rádi odpovíme.

    Slevy a tipy

    Mátanať

    Máta se používá ke snížení krevního tlaku, podpoře chuti k jídlu, ... více

    Datle bez peckysušené plody

    Datle bez pecky Deglet Nour jsou sušené plody datlovníku pravého s vysokým ... více

    Česnekgranulát

    Oblíbené koření v podobě malých granulí sušeného česneku ... více

    Kardamommletý plod

    Jedno z nejdražších koření, které výtečně ochutí maso i rýži ... více

    ­-20%

    Pekanovéořechy

    Pekanové ořechy jsou podobné ořechům vlašským, jsou však podlouhlé, ... více

    ­-20%
    Máte dotaz? Napište nám zprávu.