Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kolik gramů hořce dát do 0.7 alkoholu?

Hořec
Hořec (Gentiana lutea)

Pokud chcete připravit tinkturu z hořce v 0,7 litru alkoholu, obvykle se doporučuje poměr přibližně 1:5, což znamená 1 díl byliny na 5 dílů alkoholu. To by odpovídalo použití přibližně 140 gramů hořce na 0,7 litru alkoholu (700 ml).

Tinkturu můžete připravit následovně:

  1. Vezměte 140 gramů sušeného hořce.
  2. Zalijte ho 0,7 litrem alkoholu (např. kvalitní vodky nebo jiného 40% alkoholu).
  3. Směs nechte louhovat na tmavém a chladném místě přibližně 2-4 týdny, občas protřepejte.
  4. Po uplynutí této doby tinkturu sceďte a přelijte do čisté lahvičky.

Tinkturu poté můžete užívat v malých dávkách podle potřeby.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

  • Chtěl bych si udělat likér z kořene Hořce. Kolik gramů mám dát do 40% Vodky 0,7l.

    Pokud si chcete udělat likér z kořene hořce, doporučuje se obvykle použít poměr 1:5 nebo 1:10 mezi bylinkou a vodkou. To znamená, že byste měl použít 10 až 20 gramů kořene hořce na 100 ml vodky.

    Pro objem 0,7 litru (tedy 700 ml) 40% vodky byste potřebovali přibližně 70 až 140 gramů kořene hořce. Přesnou dávku můžete upravit podle své preference a intenzity chuti, kterou chcete dosáhnout.

    Postup přípravy likéru z kořene hořce:

    • Omyjte a očistěte kořen hořce. Můžete ho nakrájet na menší kousky, aby se lépe vyluhoval.

    • Připravte si skleněnou nebo keramickou nádobu s uzavíratelným víkem. Přesuňte kořen hořce do nádoby.

    • Zalijte kořen hořce vodkou tak, aby byl úplně ponořen. Uzavřete nádobu.

    • Umístěte nádobu na temné a suché místo a nechte kořen hořce macerovat ve vodce po dobu 2 až 4 týdnů. Během tohoto období pravidelně zatřepejte nádobou, aby se složky dobře smísily.

    • Po uplynutí času macerace můžete likér přefiltrovat pomocí jemného síta nebo gázy, aby se oddělily pevné částice. Likér je nyní připraven k pití.

    Pamatujte si, že likér z kořene hořce má hořkou chuť, takže si přizpůsobte množství kořene a dobu macerace podle své preference. Před konzumací se poraďte s lékařem, zejména pokud máte nějaké zdravotní potíže nebo užíváte léky.

  • Jak se připravuje tinktura z kořene Hořce?

    Tinktura z kořene hořce se připravuje tak, že se kořen hořce nakrájí na menší kousky a vloží se do skleněné nádoby. Poté se zalije alkoholem, nejlépe 40% nebo 70% lihovinou, v poměru 1:5 nebo 1:10 (1 díl kořene na 5-10 dílů alkoholu) a uzavře se uzávěrem. Nádoba se poté nechá stát na tmavém místě asi 2-4 týdny, přičemž se tinkturu každý den protřepává. Po uplynutí této doby se tinktura sceďe a nalije se do tmavé lahvičky.

    Při užívání tinktury z hořce je důležité dodržovat správnou dávku a konzultovat užívání s lékařem či odborníkem na bylinky.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Slevy a tipy

Šalvěj nať

Šalvěj se používá při zánětech v krku, zánětech dásní, jazyka ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Kokoška nať

Kokoška je účinná v léčbě gynekologických problémů, má vliv ... více

­-15%

Česnekgranulát

Oblíbené koření v podobě malých granulí sušeného česneku ... více

Mateřídouška nať

Mateřídouška se užívá při bolestech hlavy, při nespavosti, závratích ... více

Máte dotaz? Napište nám zprávu.