Kolik gramů hořce dát do 0.7 alkoholu?
Pokud chcete připravit tinkturu z hořce v 0,7 litru alkoholu, obvykle se doporučuje poměr přibližně 1:5, což znamená 1 díl byliny na 5 dílů alkoholu. To by odpovídalo použití přibližně 140 gramů hořce na 0,7 litru alkoholu (700 ml).
Tinkturu můžete připravit následovně:
- Vezměte 140 gramů sušeného hořce.
- Zalijte ho 0,7 litrem alkoholu (např. kvalitní vodky nebo jiného 40% alkoholu).
- Směs nechte louhovat na tmavém a chladném místě přibližně 2-4 týdny, občas protřepejte.
- Po uplynutí této doby tinkturu sceďte a přelijte do čisté lahvičky.
Tinkturu poté můžete užívat v malých dávkách podle potřeby.
Zboží související s dotazem
Podobné dotazy
Jak se připravuje tinktura z kořene Hořce?
Tinktura z kořene hořce se připravuje tak, že se kořen hořce nakrájí na menší kousky a vloží se do skleněné nádoby. Poté se zalije alkoholem, nejlépe 40% nebo 70% lihovinou, v poměru 1:5 nebo 1:10 (1 díl kořene na 5-10 dílů alkoholu) a uzavře se uzávěrem. Nádoba se poté nechá stát na tmavém místě asi 2-4 týdny, přičemž se tinkturu každý den protřepává. Po uplynutí této doby se tinktura sceďe a nalije se do tmavé lahvičky.
Při užívání tinktury z hořce je důležité dodržovat správnou dávku a konzultovat užívání s lékařem či odborníkem na bylinky.
Chtěl bych si udělat likér z kořene Hořce. Kolik gramů mám dát do 40% Vodky 0,7l.
Pokud si chcete udělat likér z kořene hořce, doporučuje se obvykle použít poměr 1:5 nebo 1:10 mezi bylinkou a vodkou. To znamená, že byste měl použít 10 až 20 gramů kořene hořce na 100 ml vodky.
Pro objem 0,7 litru (tedy 700 ml) 40% vodky byste potřebovali přibližně 70 až 140 gramů kořene hořce. Přesnou dávku můžete upravit podle své preference a intenzity chuti, kterou chcete dosáhnout.
Postup přípravy likéru z kořene hořce:
-
Omyjte a očistěte kořen hořce. Můžete ho nakrájet na menší kousky, aby se lépe vyluhoval.
-
Připravte si skleněnou nebo keramickou nádobu s uzavíratelným víkem. Přesuňte kořen hořce do nádoby.
-
Zalijte kořen hořce vodkou tak, aby byl úplně ponořen. Uzavřete nádobu.
-
Umístěte nádobu na temné a suché místo a nechte kořen hořce macerovat ve vodce po dobu 2 až 4 týdnů. Během tohoto období pravidelně zatřepejte nádobou, aby se složky dobře smísily.
-
Po uplynutí času macerace můžete likér přefiltrovat pomocí jemného síta nebo gázy, aby se oddělily pevné částice. Likér je nyní připraven k pití.
Pamatujte si, že likér z kořene hořce má hořkou chuť, takže si přizpůsobte množství kořene a dobu macerace podle své preference. Před konzumací se poraďte s lékařem, zejména pokud máte nějaké zdravotní potíže nebo užíváte léky.
-
Slevy a tipy
Kopřivanať s listem
Kopřiva je jedna z našich nejlepších léčivých rostlin s univerzálním ... více