Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Chtěl bych si udělat likér z kořene Hořce. Kolik gramů mám dát do 40% Vodky 0,7l.

Hořec
Hořec (Gentiana lutea)

Pokud si chcete udělat likér z kořene hořce, doporučuje se obvykle použít poměr 1:5 nebo 1:10 mezi bylinkou a vodkou. To znamená, že byste měl použít 10 až 20 gramů kořene hořce na 100 ml vodky.

Pro objem 0,7 litru (tedy 700 ml) 40% vodky byste potřebovali přibližně 70 až 140 gramů kořene hořce. Přesnou dávku můžete upravit podle své preference a intenzity chuti, kterou chcete dosáhnout.

Postup přípravy likéru z kořene hořce:

  • Omyjte a očistěte kořen hořce. Můžete ho nakrájet na menší kousky, aby se lépe vyluhoval.

  • Připravte si skleněnou nebo keramickou nádobu s uzavíratelným víkem. Přesuňte kořen hořce do nádoby.

  • Zalijte kořen hořce vodkou tak, aby byl úplně ponořen. Uzavřete nádobu.

  • Umístěte nádobu na temné a suché místo a nechte kořen hořce macerovat ve vodce po dobu 2 až 4 týdnů. Během tohoto období pravidelně zatřepejte nádobou, aby se složky dobře smísily.

  • Po uplynutí času macerace můžete likér přefiltrovat pomocí jemného síta nebo gázy, aby se oddělily pevné částice. Likér je nyní připraven k pití.

Pamatujte si, že likér z kořene hořce má hořkou chuť, takže si přizpůsobte množství kořene a dobu macerace podle své preference. Před konzumací se poraďte s lékařem, zejména pokud máte nějaké zdravotní potíže nebo užíváte léky.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

  • Jak se připravuje tinktura z kořene Hořce?

    Tinktura z kořene hořce se připravuje tak, že se kořen hořce nakrájí na menší kousky a vloží se do skleněné nádoby. Poté se zalije alkoholem, nejlépe 40% nebo 70% lihovinou, v poměru 1:5 nebo 1:10 (1 díl kořene na 5-10 dílů alkoholu) a uzavře se uzávěrem. Nádoba se poté nechá stát na tmavém místě asi 2-4 týdny, přičemž se tinkturu každý den protřepává. Po uplynutí této doby se tinktura sceďe a nalije se do tmavé lahvičky.

    Při užívání tinktury z hořce je důležité dodržovat správnou dávku a konzultovat užívání s lékařem či odborníkem na bylinky.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Slevy a tipy

Ostropestřecdrcený plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Játrabylinková směs

Při různých potížích s játry vám tato bylinná směs velice uleví ... více

Heřmánekkvět

Heřmánek představuje mezi léčivými rostlinami naprostou "hvězdu", ... více

Šípekcelý plod

Celé plody šípku jsou známým zdrojem vitaminu C. ... více

Řecké senomleté semeno

Používá se k povzbuzení chuť k jídlu, při katarech dýchacích cest, ... více

Máte dotaz? Napište nám zprávu.