Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Jak si udělám bylinkovou tinkturu?

Potřebné věci:

  • Čistý lih (nebo jiný vhodný alkohol, jako je vodka)
  • Čerstvé nebo sušené byliny (v poměru 1:2 až 1:10, tj. 1 díl bylin na 2 až 10 dílů lihu)

Postup:

  • Dejte byliny do sklenice nebo lahve a zalijte je alkoholem. Všechny byliny by měly být zcela ponořeny v alkoholu. Použijte dostatek bylin, aby tinktura měla požadovanou sílu.
  • Uzavřete nádobu a protřepte ji, aby se všechny byliny dobře smísily s alkoholem.
  • Umístěte tinkturu na tmavé a suché místo a nechte ji macerovat po dobu 4 až 6 týdnů. Během této doby se účinné látky z bylin rozpustí v lihu a tinktura bude mít intenzivní chuť a aroma.
  • Po uplynutí této doby přefiltrujte tinkturu přes jemné síto, abyste odstranili všechny nečistoty a pevné částice. Tinkturu můžete skladovat v tmavé lahvi nebo sklenici na chladném a suchém místě.

Poznámka: Je důležité dbát na to, aby byliny byly čerstvé a kvalitní, aby byla tinktura účinná. Před použitím tinktury se vždy poraďte se svým lékařem, zejména pokud užíváte léky nebo máte zdravotní potíže.

Zpět na všechny dotazy

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Slevy a tipy

Lékořicekořen

Kořen lékořice se používá k usnadnění odkašlávání a uvolnění ... více

Ostropestřecdrcený plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Ananassušené kroužky

Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C. Ten spolu s beta karotenem a enzymem ... více

Pepř černýmletý

Chuťově nejvýraznější pepř namletý najemno ... více

­-20%

Konopné semínko neloupané

Vyváženým poměrem proteinů a esenciálních tuků je konopné semeno ... více

­-20%
Máte dotaz? Napište nám zprávu.