Datle bez pecky sušené plody Datlovník obecný

Zdrojem exotických datlí je datlovník pravý neboli datlovník obecný (latinsky Phoenix dactylifera), jedna z vůbec nejstarších pěstovaných kulturních rostlin. ... více o Datlích

Kód zboží 00300
Země původuÍrán
Latinský názevPhoenix dactylifera

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
12 Kč
100g
16 Kč
150g
21 Kč
200g
25 Kč
250g
30 Kč
300g
34 Kč
400g
43 Kč
500g
52 Kč
750g
74 Kč
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete do 3.8.
  • Balíkovna dostanete do 3.8.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 3.8.
  • PPL - na pobočku dostanete do 3.8.
  • PPL - na adresu dostanete do 3.8.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 3.8.
TOP!
BEZ CUKRU!
Datle bez pecky

Vše o Datlích

Datle bez pecky sušené plody

Datle bez pecky Zdrojem exotických datlí je datlovník pravý neboli datlovník obecný (latinsky Phoenix dactylifera), jedna z vůbec nejstarších pěstovaných kulturních rostlin. Tato středně vysoká palma má až 5 metrů dlouhé zpeřené listy tvořené zhruba 150 drobnými lístky, květenstvím je hroznovité. Plodem jsou oválné peckovice hnědé barvy – datle. Z jednoho stromu je možné sklidit během jediné sezóny až na 100 kg tohoto chutného ovoce.

V datlích najdeme zejména sacharidy, a to v podobě přírodních cukrů (jedná se až o 74 g na 100 g), dále obsahují vodu, vitamin A, vitaminy skupiny B, draslík, železo, chlór, měď a další prvky.

Protože jsou datle vynikajícím přírodním zdrojem energie, je vhodné je konzumovat například po náročné fyzické aktivitě nebo je přibalit jako chutnou svačinku na cesty. V kuchyni je lze využít při přípravě sladkých kaší, pro oslazení zdravých cukrovinek a dezertů stejně jako přidat do populárních smoothie nápojů.

Účinné látky

Sušené datle jsou bohaté na vitaminy A, B1, B2, niacin a B6, minerály, draslík, železo, hořčík, fosfor a vápník, stopové prvky, měď, mangan a zinek. Sušené datle představují koncentrovanější zdroj niacinu, mědi, železa a hořčíku než datle čerstvé, čerstvé datle jsou zase lepším zdrojem vitamínu C.

Výskyt

Datle pocházejí původně z oblasti Přední Asie, přesněji z oblasti Mezopotámie. Odtud se datlová palma vlivem člověka rozšířila do rozsáhlých suchých a teplých oblastí. Dnes se datle pěstují hlavně v Iráku, Egyptě a Maroku, ale také v Indii a Pákistánu a na Kanárských ostrovech.

Ovoce bez AZO, cukru a SO2

Příprava Datlí

Datle jsou ideální svačinkou pro duševně pracující a studenty, rychle dodají energii. Jsou zdrojem rozpustné vlákniny, působí jako mírné projímadlo. Obdobně jako švestky, meruňky či fíky je lze namočit na několik hodin do vody nebo mléka a poté zkonzumovat.

Slevy a tipy

Maralí kořen

Má pozitivní vliv na játra, je vhodný při nechutenství, podporuje ... více

Len hnědý semeno

Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

Skořice 5 cm celá

Kůra skořicovníku charakteristicky svinutá do ruličky ... více

Zelený čaj list

Zelené čaje se proslavily celou řadou pozitivních zdravotních účinků. ... více

Meduňka nať

Meduňka pomáhá při nespavosti, stavech neklidu a podrážděnosti, ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.