Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Objednávky odeslané do 19.12. garantujeme doručit do Vánoc, po tomto datu nejspíš dorazí také, ale bez garance. Odstávka: 24.12.25–4.1.26, objednávky začneme vyřizovat od 5.1.206.

Devětsil mam na zahrádce a je toho docela dost. Jak se suší kořen a květy?

Devětsil
Devětsil ( Petasites hybridus)

Sušení kořene a květů devětsilu není složité. Zde je postup, jak na to:

  • Kořen devětsilu očistěte a rozkrájejte na menší kousky. Pokud je kořen velký, můžete ho nejprve nařezat na kolečka a ty poté rozkrájet na menší kousky. Květy lze nechat na stonku nebo oddělit a sušit zvlášť.

  • Rozložte kořen a květy na rovném povrchu. Pokud máte k dispozici síto nebo další nástroj pro sušení bylin, můžete použít i ten.

  • Nechte kořen a květy sušit na suchém, teplém a stinném místě. Ideální teplota pro sušení je kolem 25-30 °C. Snažte se však vyhnout přímému slunečnímu záření.

  • Pravidelně otáčejte kořen a květy, aby se rovnoměrně vysušily. Sušení může trvat několik dnů až týdnů, v závislosti na podmínkách sušení a množství sušeného materiálu.

  • Po dokončení sušení můžete kořen a květy uskladnit v suchu a temnu, ideálně v uzavřených skleněných nebo keramických nádobách.

Je důležité si uvědomit, že devětsil obsahuje slizy, které mohou během sušení vytvářet lepkavou vrstvu na povrchu kořene a květů. Pokud se to stane, stačí vrstvu opatrně setřít.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Na co se nás zákazníci ptají...

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověď? Napište nám, rádi odpovíme.

    Slevy a tipy

    Skořice 5 cmcelá

    Kůra skořicovníku charakteristicky svinutá do ruličky ... více

    Hořčice bílácelá

    Nezbytné koření k zavařování zeleniny ... více

    Himalájská sůljemně mletá

    Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

    Šípekdrcený s jádry

    Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

    Skořice cejlonskámletá

    Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.