Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kůra přišla v takových větších špalíčcích, jak ji naporcovat správně? Strouhat na struhadle?

Chuchuhuasi
Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa)

Chuchuhuasi je druh stromu, jehož kůra se používá k výrobě bylinného přípravku. Pokud máte kůru větších špalíčcích a chcete ji rozdrtit na menší kousky, můžete ji například nakrájet nožem na menší kousky, následně ji rozdrtit pomocí paličky nebo valčeku na těsto a následně rozmixovat v mixéru na menší kousky.

Alternativně můžete kůru nasekat na menší kousky a poté ji rozmixovat v kávovaru nebo v mlýnku na kávu. Pokud kůru rozemelte na prášek, můžete ji použít jako práškovou bylinu a v případě, že ji necháte větší, můžete ji použít k vaření jako kusovou bylinu.

Při mletí kůry v mixéru nebo v mlýnku na kávu se doporučuje nejprve kůru rozdrtit na menší kousky a poté ji postupně rozmělnit, abyste zajistili rovnoměrné zpracování. Kůru můžete také strouhat na struhadle, pokud máte struhadlo s dostatečně velkými otvory. Při manipulaci s kůrou buďte opatrní, aby se předešlo úrazům nebo poškození kůry.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Kozlíkkořen

    Kozlík se podává jako sedativum při nespavosti, stresech, bolestech ... více

    Kešuořechy W320

    Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména ... více

    Pampeliškakořen

    Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.