Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kůra přišla v takových větších špalíčcích, jak ji naporcovat správně? Strouhat na struhadle?

Chuchuhuasi
Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa)

Chuchuhuasi je druh stromu, jehož kůra se používá k výrobě bylinného přípravku. Pokud máte kůru větších špalíčcích a chcete ji rozdrtit na menší kousky, můžete ji například nakrájet nožem na menší kousky, následně ji rozdrtit pomocí paličky nebo valčeku na těsto a následně rozmixovat v mixéru na menší kousky.

Alternativně můžete kůru nasekat na menší kousky a poté ji rozmixovat v kávovaru nebo v mlýnku na kávu. Pokud kůru rozemelte na prášek, můžete ji použít jako práškovou bylinu a v případě, že ji necháte větší, můžete ji použít k vaření jako kusovou bylinu.

Při mletí kůry v mixéru nebo v mlýnku na kávu se doporučuje nejprve kůru rozdrtit na menší kousky a poté ji postupně rozmělnit, abyste zajistili rovnoměrné zpracování. Kůru můžete také strouhat na struhadle, pokud máte struhadlo s dostatečně velkými otvory. Při manipulaci s kůrou buďte opatrní, aby se předešlo úrazům nebo poškození kůry.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Na co se nás zákazníci ptají...

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověď? Napište nám, rádi odpovíme.

    Slevy a tipy

    Levandulekvět

    Levandule se používá při nespavosti, nervové slabosti, špatném ... více

    Řepík nať

    Řepík příznivě působí na činnost jater a žlučníku, zlepšuje ... více

    ­-20%

    Česnekgranulát

    Oblíbené koření v podobě malých granulí sušeného česneku ... více

    ­-15%

    Šípekslupky

    Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

    Hořčice bílácelá

    Nezbytné koření k zavařování zeleniny ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.