Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kůra přišla v takových větších špalíčcích, jak ji naporcovat správně? Strouhat na struhadle?

Chuchuhuasi
Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa)

Chuchuhuasi je druh stromu, jehož kůra se používá k výrobě bylinného přípravku. Pokud máte kůru větších špalíčcích a chcete ji rozdrtit na menší kousky, můžete ji například nakrájet nožem na menší kousky, následně ji rozdrtit pomocí paličky nebo valčeku na těsto a následně rozmixovat v mixéru na menší kousky.

Alternativně můžete kůru nasekat na menší kousky a poté ji rozmixovat v kávovaru nebo v mlýnku na kávu. Pokud kůru rozemelte na prášek, můžete ji použít jako práškovou bylinu a v případě, že ji necháte větší, můžete ji použít k vaření jako kusovou bylinu.

Při mletí kůry v mixéru nebo v mlýnku na kávu se doporučuje nejprve kůru rozdrtit na menší kousky a poté ji postupně rozmělnit, abyste zajistili rovnoměrné zpracování. Kůru můžete také strouhat na struhadle, pokud máte struhadlo s dostatečně velkými otvory. Při manipulaci s kůrou buďte opatrní, aby se předešlo úrazům nebo poškození kůry.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Kmíncelý

    Celá semena kmínu jsou výtečná do pečiva ... více

    Fenyklplod

    Fenykl je známý především pro své působení proti nadýmání a ... více

    Kopřivanať s listem

    Kopřiva je jedna z našich nejlepších léčivých rostlin s univerzálním ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.