Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kůra přišla v takových větších špalíčcích, jak ji naporcovat správně? Strouhat na struhadle?

Chuchuhuasi
Chuchuhuasi (Maytenus macrocarpa)

Chuchuhuasi je druh stromu, jehož kůra se používá k výrobě bylinného přípravku. Pokud máte kůru větších špalíčcích a chcete ji rozdrtit na menší kousky, můžete ji například nakrájet nožem na menší kousky, následně ji rozdrtit pomocí paličky nebo valčeku na těsto a následně rozmixovat v mixéru na menší kousky.

Alternativně můžete kůru nasekat na menší kousky a poté ji rozmixovat v kávovaru nebo v mlýnku na kávu. Pokud kůru rozemelte na prášek, můžete ji použít jako práškovou bylinu a v případě, že ji necháte větší, můžete ji použít k vaření jako kusovou bylinu.

Při mletí kůry v mixéru nebo v mlýnku na kávu se doporučuje nejprve kůru rozdrtit na menší kousky a poté ji postupně rozmělnit, abyste zajistili rovnoměrné zpracování. Kůru můžete také strouhat na struhadle, pokud máte struhadlo s dostatečně velkými otvory. Při manipulaci s kůrou buďte opatrní, aby se předešlo úrazům nebo poškození kůry.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Kostival kořen

    Kostival je nejlepší ze všech rostlin proti onemocnění kostí, přičemž ... více

    Mandle naturaljádra celá

    Mandle jsou bohatým přírodním zdrojem látek nezbytných pro zdraví ... více

    Fenyklplod

    Fenykl je známý především pro své působení proti nadýmání a ... více

    Játrabylinková směs

    Při různých potížích s játry vám tato bylinná směs velice uleví ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.