Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Mandle loupané jádra

Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ... více o mandlích

Kód zboží 00277
Země původuUSA
Latinský názevPrunus dulcis
Bylík.skMandle lúpané Mandle jadrá celé lúpané

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

100g
81 Kč
150g
101 Kč
200g
128 Kč
250g
155 Kč
300g
182 Kč
400g
234 Kč
500g
273 Kč
750g
377 Kč
1000g
494 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete tento týden
  • Balíkovna dostanete tento týden
  • GLS - na pobočku dostanete tento týden
  • ONE POINT dostanete tento týden
  • ONE BOX dostanete tento týden
  • PPL - na pobočku dostanete tento týden
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete tento týden
  • Balíkovna - na adresu dostanete tento týden
  • Zásilkovna - na adresu dostanete tento týden
  • PPL - na adresu dostanete tento týden
  • GLS - na adresu dostanete tento týden
  • ONE - na adresu dostanete tento týden


Vše o mandlích

Mandle loupané

Prunus dulcis Prunus dulcis / Mandle loupané

Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ve Středomořské oblasti již dlouho rozšířen. A setkat se s ním můžeme i na jižní Moravě, kde se mandloně začaly více pěstovat již v první polovině 20. století. Do současnosti se podařilo dochovat unikátní mandloňový sad u Hustopečí, kde lze v brzkých jarních měsících obdivovat krásu jejich narůžovělých voňavých květů.

Mandle se bezesporu řadí k vůbec nejoblíbenějším „ořechům“. Mají charakteristicky dírkovaný povrch a zploštělý, na jedné straně zašpičatělý tvar. Uvnitř se skrývá celá řada zajímavých mikroživin. Z vitaminů se jedná především o vitaminy B1, B2, B6, E a niacin. Z minerálních látek obsahuje mimo jiné draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, zinek a železo.

Mandle loupané jsou již zbaveny slupky, proto je jejich použití v kuchyni velice snadné. Způsobů využití je prakticky nepřeberné množství od samostatného uzobávání až po použití do nejrůznějších dezertů a cukrovinek. Loupané mandle jsou rovněž základní surovinou pro výrobu domácího marcipánu.

 

Účinné látky

Mandle obsahují hořčík (až 300 mg na 100 g), vápník (cca 250 mg na 100 g), draslík, železo, zinek. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselinu listovou).

Slevy a tipy

Lopuch kořen

Lopuch čistí krev a pomáhá s kožnímu obtížemi jako je akné či ekzém. ... více

Mateřídouška nať

Mateřídouška se užívá při bolestech hlavy, při nespavosti, závratích ... více

Banán v medusušené plátky

Banány jsou přirozeným zdrojem vlákniny a některých vitamínů ... více

­-20%

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.