Rád bych se Vás zeptal na Badyán, jestli nevíte kolik hvězdiček Badyánu dát macerovat do višní naložených v 3litrovce na višňovku (asi 2kg višní). Zalito vodkou 40%.
Pro přípravu višňovky s badyánem doporučuji použít 2-3 hvězdičky badyánu na 3 litry višňovky. Badyán má velmi výraznou chuť, takže je lepší začít s menším množstvím a případně po ochutnání můžete přidat více, pokud byste chtěl silnější aroma.
Postup:
- Do 3litrové nádoby s 2 kg višní a vodkou přidejte 2-3 hvězdičky badyánu.
- Nechte macerovat na chladném a tmavém místě po dobu 4-6 týdnů.
- Pravidelně kontrolujte a ochutnávejte, aby chuť nebyla příliš silná.
Doufám, že se vám višňovka podaří a bude chutnat!