Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Rád bych se Vás zeptal na Badyán, jestli nevíte kolik hvězdiček Badyánu dát macerovat do višní naložených v 3litrovce na višňovku (asi 2kg višní). Zalito vodkou 40%.

Badyán
Badyán (Illicium verum)

Pro přípravu višňovky s badyánem doporučuji použít 2-3 hvězdičky badyánu na 3 litry višňovky. Badyán má velmi výraznou chuť, takže je lepší začít s menším množstvím a případně po ochutnání můžete přidat více, pokud byste chtěl silnější aroma.

Postup:

  • Do 3litrové nádoby s 2 kg višní a vodkou přidejte 2-3 hvězdičky badyánu.
  • Nechte macerovat na chladném a tmavém místě po dobu 4-6 týdnů.
  • Pravidelně kontrolujte a ochutnávejte, aby chuť nebyla příliš silná.

Doufám, že se vám višňovka podaří a bude chutnat!

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Vratičkvět

    Vratič vykazuje zevně silný antibiotický účinek na nehojící se ... více

    Šípekcelý plod

    Celé plody šípku jsou známým zdrojem vitaminu C. ... více

    Játrabylinková směs

    Při různých potížích s játry vám tato bylinná směs velice uleví ... více

    Meduňkanať

    Meduňka pomáhá při nespavosti, stavech neklidu a podrážděnosti, ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.