Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Musí se kakaové boby rozlousknout jako vlašské ořechy, nebo se jí se skořápkou?

Kakaové boby
Kakaové boby (Theobroma cacao)

Kakaové boby mají vnější slupku, která se odstraňuje během fermentace a sušení. Po odstranění slupky zůstává pouze vnitřní jádro, které se používá k výrobě kakaa a čokolády. Protože vnitřní jádro je to, co se nejčastěji používá, kakaové boby se obvykle nepoužívají se slupkou. Pokud jsou však použity se slupkou, mohou dodat hloubku a složitost chuti, ale mohou také přidat mírně hořkou chuť. Celkově lze tedy říci, že kakaové boby se používají buď s odstraněnou slupkou, nebo s ní, v závislosti na preferencích a účelu použití.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Meduňkanať

    Meduňka pomáhá při nespavosti, stavech neklidu a podrážděnosti, ... více

    Přesličkanať

    Přeslička podporuje vylučování moči a tvorbu bílých krvinek, ... více

    Len zlatýsemeno

    Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.