Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Musí se kakaové boby rozlousknout jako vlašské ořechy, nebo se jí se skořápkou?

Kakaové boby
Kakaové boby (Theobroma cacao)

Kakaové boby mají vnější slupku, která se odstraňuje během fermentace a sušení. Po odstranění slupky zůstává pouze vnitřní jádro, které se používá k výrobě kakaa a čokolády. Protože vnitřní jádro je to, co se nejčastěji používá, kakaové boby se obvykle nepoužívají se slupkou. Pokud jsou však použity se slupkou, mohou dodat hloubku a složitost chuti, ale mohou také přidat mírně hořkou chuť. Celkově lze tedy říci, že kakaové boby se používají buď s odstraněnou slupkou, nebo s ní, v závislosti na preferencích a účelu použití.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

    Zeptejte se Bylíka!

    Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

    Slevy a tipy

    Kešuořechy W320

    Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména ... více

    Šípekslupky

    Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

    Šalvěj nať

    Šalvěj se používá při zánětech v krku, zánětech dásní, jazyka ... více

    Máte dotaz? Napište nám zprávu.