Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř bílý mletý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené ... více o Bílém pepři

Kód zboží 01101
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie biele mletý
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 29.10.
  • Balíkovna dostanete do 29.10.
  • GLS - na pobočku dostanete do 29.10.
  • ONE POINT dostanete do 29.10.
  • ONE BOX dostanete do 29.10.
  • PPL - na pobočku dostanete do 29.10.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 29.10.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 29.10.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 29.10.
  • PPL - na adresu dostanete do 29.10.
  • GLS - na adresu dostanete do 29.10.
  • ONE - na adresu dostanete do 29.10.


Vše o Bílém pepři

Pepř bílý mletý

Piper nigrum Piper nigrum / Pepř bílý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka a zůstává světlý vnitřek. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.

Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.

Slevy a tipy

Hořčice černácelá

Nezbytné koření k zavařování zeleniny ... více

­-15%

Pelyněk pravýnať

Pelyněk se uplatňuje při nechutenství, střevních a žlučníkových ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.