Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kardamom plod obecný

Zdrojem tohoto vzácného a vysoce ceněného koření je kardamovník obecný (latinsky Elettaria cardamomum), stálezelená rostlina příbuzná zázvoru, která může dorůstat až ... více o kardamomu

Kód zboží 00192
Latinský názevElettaria cardamomum
Bylík.skKardamóm obyčajný plod

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
164 Kč
100g
288 Kč
150g
373 Kč
200g
491 Kč
250g
609 Kč
300g
701 Kč
400g
926 Kč
500g
1 096 Kč
750g
1 549 Kč
1000g
2 111 Kč
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 29.4.
  • GLS - na pobočku dostanete do 29.4.
  • WE|DO BOX dostanete do 29.4.
  • WE|DO POINT dostanete do 29.4.
  • WE|DO HOME dostanete do 29.4.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 29.4.
  • Balíkovna dostanete do 29.4.
  • PPL - na pobočku dostanete do 29.4.
  • Zásilkovna domů dostanete do 29.4.
  • PPL - na adresu dostanete do 29.4.
  • GLS - na adresu dostanete do 29.4.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 29.4.

Podobné zboží jako Kardamom

Vše o kardamomu

Kardamom plod

Kardamom Zdrojem tohoto vzácného a vysoce ceněného koření je kardamovník obecný (latinsky Elettaria cardamomum), stálezelená rostlina příbuzná zázvoru, která může dorůstat až do výšky čtyř metrů. Jejím původním domovem je tropický deštný prales v jihozápadní Indii, v současnosti se však pěstuje i na jiných místech světa.

Koření obsahuje především bílkoviny, tuky a sacharidy. Najdeme v něm rovněž mimo jiné terpeny, karboxylové kyseliny a z vitaminů hlavně vitamin B1, B2 a B3.

Kardmamom má příjemnou jemně citronovou vůni a nasládle kořenitou chuť. Výtečně se hodí k masovým pokrmům a k dochucení omáček a rýže, lze jej přidávat i do sladkých dezertů a cukrovinek. Není bez zajímavosti, že kardamom je jedním z nejdražších koření světa (dražší je pouze šafrán a vanilka).

 

Zajímavé odkazy

Účinné látky

Kardamom obsahuje silice, tuk, pryskyřici a škrob

Výskyt

Kardamom pochází z jižní Indie a Srí Lanky. Roste v tropických deštných pralesích Indie, Kambodže, na Sumatře a v jižní Číně. Dnes se pěstuje i jinde v tropech, např. ve Střední Americe. Nejvíce se ho vyváží z Guatemaly.

Příprava kardamomu

Připravte si nápoj z jedné lžičky kardamomových semínek, několika hřebíčků, trochy skořice a zázvoru. Směs zalijte 1/2 l vody a přiveďte k varu, nechte 10 minut vylouhovat. Chutná výborně. Pokud chceme okořenit kávu nebo čaj, na jeden šálek přidáváme 3 – 4 celá nebo mletá zrnka.

Slevy a tipy

Ibišekkvět řezaný

Ibišek je přírodním vitamínem C. Je vhodný při horečkách, vnitřním ... více

Meduňkanať

Meduňka pomáhá při nespavosti, stavech neklidu a podrážděnosti, ... více

­-20%

Datle bez peckysušené plody

Odhaduje se, že datle jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let ... více

Lopuch kořen

Lopuch čistí krev a pomáhá s kožnímu obtížemi jako je akné či ekzém. ... více

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Co vás zajímá o kardamomu

    Dotazy k bylinkám

  • Jaká bylinka pomáhá na bušení srdce?

    Existuje několik bylinek, které mohou pomoci zmírnit bušení srdce a související příznaky, jako je například kardamom, levandule, mateřídouška, meduňka, řebříček a kozlík.

    Kardamom může pomoci snížit stres a úzkost, což jsou časté příčiny bušení srdce. Levandule, mateřídouška a meduňka mají uklidňující účinky, které mohou pomoci snížit bušení srdce a zlepšit spánek. Řebříček může pomoci snížit krevní tlak a podpořit srdeční funkci. Valeriána může pomoci uklidnit nervový systém a snížit úzkost, což může vést k menšímu bušení srdce.

    Je však důležité si uvědomit, že pokud máte časté a intenzivní bušení srdce, měli byste navštívit lékaře a podstoupit vyšetření, aby se vyloučilo vážné onemocnění srdce nebo další zdravotní problémy. Bylinky mohou být užitečným doplňkem k léčbě, ale nesmí nahradit lékařskou péči.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.