Pepř sečuánský celý
Ve skutečnosti se nejedná se o „klasický“ pepř. Jeho zdrojem totiž není pepřovník, nýbrž žlutodřev peprný (latinsky Zanthoxylum piperitum). ... více o Pepři
Kód zboží | 01109 |
---|---|
Latinský název | Zanthoxylum piperitum |
Bylík.sk | Korenie sečuánske celý |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

- GLS - na pobočku dostanete tento týden
- ONE BOX dostanete tento týden
- ONE POINT dostanete tento týden
- ONE - na adresu dostanete tento týden
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete tento týden
- Balíkovna dostanete tento týden
- PPL - na pobočku dostanete tento týden
- Zásilkovna - na adresu dostanete tento týden
- PPL - na adresu dostanete tento týden
- GLS - na adresu dostanete tento týden
- Balíkovna - na adresu dostanete tento týden
Vše o Pepři
Pepř sečuánský celý
Ve skutečnosti se nejedná se o „klasický“ pepř. Jeho zdrojem totiž není pepřovník, nýbrž žlutodřev peprný (latinsky Zanthoxylum piperitum). Jedná se o ostnitý keř nebo menší strom, který je rozšířený v oblasti jihovýchodní Asie. Jako koření se používají jeho plody – jednosemenné tobolky červené až černé barvy, které se po sklizni suší.
Sečuánský pepř obsahuje celou řadu zajímavých látek. Jedná se mimo jiné o limonen, fytosteroly, nenasycené mastné kyseliny, estragol, geraniol, kumyalkohol, kyselinu benzoovou a další.
Toto koření sice nemá pronikavou ostrost černého pepře, ale je pro něj typická zajímavá výrazná chuť a příjemné pepřové aroma s citrusovým podtónem. Tyto vlastnosti jsou ještě znatelnější, pokud se koření před použitím krátce nasucho opraží na pánvi. Pepř sečuánský je oblíbený v čínské a japonské gastronomii, skvěle se hodí zejména na drůbež.
Slevy a tipy
Pampeliškakořen
Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více
Skořice cejlonskámletá
Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky