Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Muškátový květ květ mletý

Muškátový květ je aromatické koření s jemnější chutí než muškátový oříšek, ideální pro dochucení sladkých i slaných pokrmů. ... více o muškátovém květu

Kód zboží 01084
Latinský názevMyristica fragrans
Bylík.skMuškátový oriešok kvet mletý kvet mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
76 Kč
50g
108 Kč
100g
183 Kč
150g
235 Kč
250g
380 Kč
300g
439 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 500 g | dostanete do 17.3.
  • GLS - na pobočku dostanete do 17.3.
  • ONE BOX dostanete do 17.3.
  • ONE POINT dostanete do 17.3.
  • ONE dostanete do 17.3.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 17.3.
  • Balíkovna dostanete do 17.3.
  • PPL - na pobočku dostanete do 17.3.
  • Zásilkovna domů dostanete do 17.3.
  • PPL - na adresu dostanete do 17.3.
  • GLS - na adresu dostanete do 17.3.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 17.3.

Vše o muškátovém květu

Muškátový oříšek - květ mletý

Muškátový květMuškátový květ, známý také jako macis, je aromatické koření získávané z míšku obalujícího semeno muškátovníku vonného (Myristica fragrans). Oproti muškátovému oříšku má jemnější, sladší chuť s nádechem skořice a pepře. Jeho vůně je výrazná a dodává pokrmům exotický nádech.

V kuchyni se muškátový květ využívá při přípravě pudinků, kompotů, tvarohových moučníků, pečených jablek, meruněk či švestek. Skvěle dochutí bujóny, rybí a květákové polévky, smetanové omáčky a bešamel. Je také oblíbený v pečivu, zejména ve vánočním cukroví.

Recept: Květákový krém s rukolou

  • 400 g květáku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 100 ml smetany (12%)
  • 20 g parmazánu
  • Hrst rukoly
  • Sůl, pepř, špetka muškátového květu

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje osmahněte nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte 350 g květáku, zalijte vývarem a vařte 20 minut.
  3. Ochuťte muškátovým květem, osolte a opepřete.
  4. Přidejte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Na zbývajícím oleji opečte zbylý květák nakrájený na plátky.
  6. Polévku podávejte ozdobenou rukolou, parmazánem a opečeným květákem.

Výskyt

Muškátovník vonný je stálezelený tropický strom původem z Indonésie, konkrétně z ostrovů Moluky. Dnes se pěstuje v tropických oblastech po celém světě, včetně Indie, Srí Lanky, Mauricia a Karibiku.

Lidové názvy muškátového květu

macis

Příprava muškátového květu

Muškátový květ se přidává do pokrmů v malém množství pro zvýraznění chuti. Lze jej použít při pečení sladkých dezertů, dochucení omáček, polévek či masových pokrmů. Doporučuje se přidávat na konci vaření, aby si zachoval své aroma.

Dávejte si pozor!

Muškátový květ není vhodný pro malé děti. Při nadměrné konzumaci může způsobit nežádoucí účinky.

Slevy a tipy

Česnekgranulát

Oblíbené koření v podobě malých granulí sušeného česneku ... více

Eukalyptlist

Eukalyptus je jedinou potravou australských medvídků koala. Poskytuje ... více

­-10%

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Lékořicekořen

Kořen lékořice se používá k usnadnění odkašlávání a uvolnění ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.