15% SLEVA NA BYLINKY A BYLINKOVÉ SMĚSI. ZADEJTE V KOŠÍKU KÓD BYLINKY15 AKCE PLATÍ POUZE DO 23:59 3.12.

Pepř bílý mletý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené ... více o Bílém pepři

Kód zboží 01101
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie biele mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

30g
36 Kč
50g
47 Kč
100g
74 Kč
150g
92 Kč
200g
118 Kč
250g
143 Kč
300g
168 Kč
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 6.12.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 6.12.
  • Balíkovna dostanete do 6.12.
  • PPL - na pobočku dostanete do 6.12.
  • GLS - na pobočku dostanete do 6.12.
  • Zásilkovna domů dostanete do 6.12.
  • PPL - na adresu dostanete do 6.12.
  • GLS - na adresu dostanete do 6.12.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 6.12.

Vše o Bílém pepři

Pepř bílý mletý

Pepř bílý Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka a zůstává světlý vnitřek. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.

Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.

Slevy a tipy

Mátanať

Máta se používá ke snížení krevního tlaku, podpoře chuti k jídlu, ... více

Pampeliškakořen

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Šípekslupky

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Řebříčeknať

Řebříček obecný je vynikajícím dezinfekčním, protizánětlivým ... více

Ibišekkvět řezaný

Ibišek je přírodním vitamínem C. Je vhodný při horečkách, vnitřním ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.