Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř bílý mletý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené ... více o Bílém pepři

Kód zboží 01101
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie biele mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

30g
38 Kč
50g
50 Kč
100g
78 Kč
150g
96 Kč
200g
122 Kč
250g
149 Kč
300g
174 Kč
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 4.4.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 4.4.
  • Balíkovna dostanete do 4.4.
  • PPL - na pobočku dostanete do 4.4.
  • GLS - na pobočku dostanete do 4.4.
  • Zásilkovna domů dostanete do 4.4.
  • PPL - na adresu dostanete do 4.4.
  • GLS - na adresu dostanete do 4.4.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 4.4.

Vše o Bílém pepři

Pepř bílý mletý

Pepř bílý Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka a zůstává světlý vnitřek. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.

Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.

Slevy a tipy

Játrabylinková směs

Při různých potížích s játry vám tato bylinná směs velice uleví ... více

Kozlíkkořen

Kozlík se podává jako sedativum při nespavosti, stresech, bolestech ... více

Ostropestřecdrcený plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Himalájská sůljemně mletá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Hlohlist s květem

Květ hlohu pomáhá zlepšovat činnost srdce, snižovat krevní tlak ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.