Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř bílý mletý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené ... více o Bílém pepři

Kód zboží 01101
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie biele mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
41 Kč
50g
53 Kč
100g
82 Kč
150g
102 Kč
200g
129 Kč
250g
157 Kč
300g
184 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 250 g | dostanete do 26.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 26.11.
  • ONE BOX dostanete do 26.11.
  • ONE POINT dostanete do 26.11.
  • ONE dostanete do 26.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 26.11.
  • Balíkovna dostanete do 26.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 26.11.
  • Zásilkovna domů dostanete do 26.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 26.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 26.11.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 26.11.


Vše o Bílém pepři

Pepř bílý mletý

Pepř bílý Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka a zůstává světlý vnitřek. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.

Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.

Slevy a tipy

Moruše plod

Moruše jsou nejen sladkým ovocem, ale také výživnou superpotravinou. ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Kešuořechy W320

Kešu jsou olejnaté ořechy se sladkou, jemnou chutí. Jsou známé zejména ... více

Lékořicekořen

Kořen lékořice se používá k usnadnění odkašlávání a uvolnění ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.