Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pohanka nať obecná

Pohanka obecná (latinsky Fagopyrum esculentum) necelý 1 metr vysoká jednoletá rostlina, která pochází z východní Asie. ... více o pohance

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00346
Latinský názevFagopyrum esculentum
Bylík.skPohanka obyčajná vňať

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
38 Kč
50g
48 Kč
100g
73 Kč
150g
89 Kč
200g
113 Kč
250g
136 Kč
300g
160 Kč
Dostupnost: skladem < 250 g | dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • WE|DO BOX dostanete pozítří
  • WE|DO POINT dostanete pozítří
  • WE|DO HOME dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Vše o pohance

Pohanka nať

Pohanka Pohanka obecná (latinsky Fagopyrum esculentum) necelý 1 metr vysoká jednoletá rostlina, která pochází z východní Asie. Má přímou načervenalou lodyhu, srdčité až střelovité listy a bílé nebo narůžovělé květy, které tvoří hroznovitá květenství. Plodem je trojboká nažka, která má nejčastěji hnědou barvu.

Přestože je pohanka známá především jako chutná a zdravá pseudoobilovina, za pozornost stojí rovněž její nať. Ta se připravuje jako nálev a může se pochlubit zajímavými léčivými vlastnostmi. Přispívá zejména k normální činnosti kardiovaskulárního a dýchacího systému.

Zajímavé odkazy

Účinné látky

Flavonoglykosid rutin, fagopyrin, vitaminy B, E,   prvky železo, fosfor, měď, draslík, zinek, mangan,   bílkoviny, organické kyseliny a další.  

Výskyt

Pohanka se v českých zemích začala pěstovat na přelomu 12. a 13. století, kdy sem byla přivezena z východu přes Rusko. Od 15. století se její užívání v kuchyni rozšířilo, zejména na Moravě.

Příprava pohanky

Nálev - čaj připravíme zalítím jedné čajové lžičky nati 1/4 l vroucí vody a necháme louhovat 15 min. Užívá se 2-4x denně. Pohanková nať (čerstvá i sušená) se užívá formou nálevu, lze z ní připravit i tinkturu- výluh v alkoholu.

Dávejte si pozor!

Nevhodné pro těhotné ženy.

Slevy a tipy

Skořice 5 cmcelá

Kůra skořicovníku charakteristicky svinutá do ruličky ... více

Grilovací koření směs koření bez glutamátu

Univerzální grilovací kořenící směs s vyváženou chutí ... více

Cholesterolbylinková směs

Společné působení bylin v této směsi čistí krev i celý cévní ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.