Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pohanka nať obecná

Pohanka obecná (latinsky Fagopyrum esculentum) necelý 1 metr vysoká jednoletá rostlina, která pochází z východní Asie. ... více o pohance

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00346
Latinský názevFagopyrum esculentum
Bylík.skPohanka obyčajná vňať

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
38 Kč
50g
48 Kč
100g
73 Kč
150g
89 Kč
200g
113 Kč
250g
136 Kč
300g
160 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete do 26.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 26.11.
  • ONE BOX dostanete do 26.11.
  • ONE POINT dostanete do 26.11.
  • ONE dostanete do 26.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 26.11.
  • Balíkovna dostanete do 26.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 26.11.
  • Zásilkovna domů dostanete do 26.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 26.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 26.11.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 26.11.


Vše o pohance

Pohanka nať

Pohanka Pohanka obecná (latinsky Fagopyrum esculentum) necelý 1 metr vysoká jednoletá rostlina, která pochází z východní Asie. Má přímou načervenalou lodyhu, srdčité až střelovité listy a bílé nebo narůžovělé květy, které tvoří hroznovitá květenství. Plodem je trojboká nažka, která má nejčastěji hnědou barvu.

Přestože je pohanka známá především jako chutná a zdravá pseudoobilovina, za pozornost stojí rovněž její nať. Ta se připravuje jako nálev a může se pochlubit zajímavými léčivými vlastnostmi. Přispívá zejména k normální činnosti kardiovaskulárního a dýchacího systému.

Zajímavé odkazy

Účinné látky

Flavonoglykosid rutin, fagopyrin, vitaminy B, E,   prvky železo, fosfor, měď, draslík, zinek, mangan,   bílkoviny, organické kyseliny a další.  

Výskyt

Pohanka se v českých zemích začala pěstovat na přelomu 12. a 13. století, kdy sem byla přivezena z východu přes Rusko. Od 15. století se její užívání v kuchyni rozšířilo, zejména na Moravě.

Příprava pohanky

Nálev - čaj připravíme zalítím jedné čajové lžičky nati 1/4 l vroucí vody a necháme louhovat 15 min. Užívá se 2-4x denně. Pohanková nať (čerstvá i sušená) se užívá formou nálevu, lze z ní připravit i tinkturu- výluh v alkoholu.

Dávejte si pozor!

Nevhodné pro těhotné ženy.

Slevy a tipy

Řepík nať

Řepík příznivě působí na činnost jater a žlučníku, zlepšuje ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Levandulekvět

Levandule se používá při nespavosti, nervové slabosti, špatném ... více

Pepř černýcelý

Pepř s výraznou chutí a vůní ideální do mlýnků ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.