Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Dají se plody rakytníku konzumovat bez povaření nebo se musí plody povařit?

Rakytník
Rakytník (Hippophe rhamnoides)

Plody rakytníku se většinou konzumují po tepelné úpravě, jako například vaření, pečení nebo sušení. Surové plody rakytníku jsou velmi kyselé a nepříjemné na chuť. V tepelné úpravě se kyselost sníží a chuť plodů se zlepší. Pokud chcete jíst rakytník syrový, můžete vyzkoušet smíchat plody s nějakým sladidlem, jako je med nebo cukr, nebo je konzumovat jako součást ovocného salátu. Je však důležité mít na paměti, že plody rakytníku obsahují velké množství kyselin a vitamínu C, takže by měly být konzumovány v rozumném množství.

Zpět na všechny dotazy

Zboží související s dotazem

Podobné dotazy

  • Moje vnučka má atopický ekzem co doporučíte za bylinky díky jsou jí 4 roky.

  • Jaké bylinky pomáhají na zácpu?

  • Podzimní prevence zdraví pomocí bylinek

  • Každá bobulka rakytníku obsahuje jedno semeno. Mohu ze semínek vypěstovat sazenice rakytníku doma v sadbovači?

  • Používají se listy rakytniku na koupel?

  • Může těhotná pít na nachlazení čaj z lípy, rakytníku, divizny?

  • Můžete mi poradit bylinky na afty?

  • Jaké bylinky užívat pro podporu imunity po mononukleóze

  • Užívají se také listy rakytníku?

  • Jaké jsou přírodní zdroje vitamínu C?

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Slevy a tipy

Přesličkanať

Přeslička podporuje vylučování moči a tvorbu bílých krvinek, ... více

Len hnědýsemeno

Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

Datle bez peckysušené plody

Odhaduje se, že datle jsou člověkem pěstovány déle než 5 tisíc let ... více

Rychlejší hubnutíbylinková směs

Bylinná směs pro rychlý boj s nadváhou. ... více

Máte dotaz? Napište nám zprávu.
Odebírejte bylíkovinky
1