Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Proč se pistácie prodávají většinou neloupané?

Pistácie neloupané
Pistácie neloupané (Pistacia vera)

Pistácie se většinou prodávají neloupané z několika praktických i přirozených důvodů:

Ochrana a čerstvost: Skořápka pistácií přirozeně chrání jádro před vlhkostí, znečištěním a žluknutím. Díky tomu zůstávají pistácie déle čerstvé a mají delší trvanlivost.

Přirozená část procesu: Během sklizně pistácií se skořápka přirozeně otevírá, což umožňuje snadný přístup k jádru. Tento přírodní proces činí neloupané pistácie atraktivní a snadno konzumovatelné.

Pistácie loupané
Pistácie loupané (Pistacia vera)

Praktická ochrana při přepravě: Skořápka chrání jádro před mechanickým poškozením během přepravy a skladování. Loupané pistácie by byly náchylnější k rozdrcení nebo ztrátě kvality.

Zábava při konzumaci: Pro mnoho lidí je loupání pistácií součástí zážitku z jejich konzumace. Tento proces také přirozeně zpomaluje rychlost konzumace, což může být užitečné pro kontrolu porcí.

Cenový faktor: Loupání pistácií vyžaduje další zpracování a zvyšuje náklady. Neloupané pistácie jsou proto často cenově dostupnější.

Loupané pistácie jsou dostupné, zejména pokud se používají pro pečení, vaření nebo rychlou konzumaci. Ale právě skořápka dodává pistáciím jejich typický "charakter".

Zpět na všechny dotazy

Podobné dotazy

  • Chtěla bych se zeptat jak se vyrábí slané pistácie.

    Slané pistácie se většinou vyrábějí pomocí solného roztoku, do kterého jsou pistácie namočeny a poté usušeny. Proces se obvykle skládá z následujících kroků:

    1. Ořechy se nejdříve namočí do vody, aby se odstranily nečistoty a nekvalitní ořechy.
    2. Poté se ořechy nasypou do velkých nádob nebo tanků, kde jsou zality roztokem soli a vody. Koncentrace soli v roztoku může být různá, ale obvykle se používá roztok o koncentraci 8-12% soli.
    3. Ořechy jsou v roztoku namočeny po dobu několika hodin nebo dokonce dnů, aby byly zcela nasáklé solí. Během této doby mohou být několikrát promíchány, aby se zajistila rovnoměrná distribuce soli.
    4. Poté se ořechy usuší, aby se odstranil přebytečný roztok a aby se snížila vlhkost. To může být provedeno v pecích nebo sušičkách.
    5. Po dokončení sušení jsou pistácie baleny a připraveny ke konzumaci.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Slevy a tipy

Dýně EUsemínko loupané

Dýňová semínka jsou nejlepším přírodním zdrojem zinku. Zinek ... více

­-15%

Himalájská sůljemně mletá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Jitrocellist

Jitrocel je spolu s řebříčkem nejlepší rostlinný lék na rány ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Hořčice bílácelá

Nezbytné koření k zavařování zeleniny ... více

Mátanať

Máta se používá ke snížení krevního tlaku, podpoře chuti k jídlu, ... více

Máte dotaz? Napište nám zprávu.