Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pistácie neloupané solené Řečík pistáciový

Zdrojom pistácií je pistácie pravá čiže pistacia pistáciový (latinsky Pistacia vera). ... více o pistácii

Kód zboží 02038
Latinský názevPistacia vera
Bylík.skPistáce v škrupine pražené, solené

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
62 Kč
100g
99 Kč
150g
124 Kč
200g
160 Kč
250g
195 Kč
300g
227 Kč
400g
295 Kč
500g
354 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg | dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Podobné zboží jako Pistácie neloupané

Vše o pistácii

Pistácie neloupané solené

Pistácie neloupané Zdrojem pistácií je pistácie pravá neboli řečík pistáciový (latinsky Pistacia vera). Jedná se o strom menšího vzrůstu, jehož domovinou je asijský kontinent, ale v současnosti je rozšířen i na jiných místech světa. Hojně je pěstován například v USA a setkat se s ním můžeme rovněž ve Středomoří.

Plodem stromu jsou právě pistácie, které však nepředstavují ořechy v pravém slova smyslu, nýbrž se jedná o peckovice.

Pistácie mají nejenom neobvyklý vzhled, ale jsou oblíbené pro svou exotickou chuť. Tyto plody v sobě navíc ukrývají celou řadu vitaminů a minerálů. Nalezneme v nich například provitamin A, komplex vitaminů B, dále draslík (více než 1000 mg na 100 g pistácií), fosfor, hořčík, vápník a železo.

Neloupané pistácie dochucené solí se ukrývají v béžové skořepině, která je po uzrání podélně prasklá, což usnadňuje vyloupnutí jádra. „Oříšek“ má typickou nafialovělou slupku a sytě zelenou barvou. Lze ho konzumovat samostatně, kdy se hodí kupříkladu jako oživení pohoštění pro návštěvy, dobře chutná s bílým vínem. Po vyloupnutí nalezne i široké uplatnění v kuchyni při přípravě rozličných pochoutek a cukrovinek.

Zajímavé odkazy

Dávejte si pozor!

Výrobek může obsahovat stopy arašídů a jiných skořápkových plodů

Slevy a tipy

Jitrocellist

Jitrocel je spolu s řebříčkem nejlepší rostlinný lék na rány ... více

Lékořicekořen

Kořen lékořice se používá k usnadnění odkašlávání a uvolnění ... více

Vrbovka nať

Vrbovku malokvětou používáme při zánětech močových cest a při ... více

Rychlejší hubnutíbylinková směs

Bylinná směs pro rychlý boj s nadváhou. ... více

Co vás zajímá o pistácii

    Dotazy k bylinkám

  • Chtěla bych se zeptat jak se vyrábí slané pistácie.

    Slané pistácie se většinou vyrábějí pomocí solného roztoku, do kterého jsou pistácie namočeny a poté usušeny. Proces se obvykle skládá z následujících kroků:

    1. Ořechy se nejdříve namočí do vody, aby se odstranily nečistoty a nekvalitní ořechy.
    2. Poté se ořechy nasypou do velkých nádob nebo tanků, kde jsou zality roztokem soli a vody. Koncentrace soli v roztoku může být různá, ale obvykle se používá roztok o koncentraci 8-12% soli.
    3. Ořechy jsou v roztoku namočeny po dobu několika hodin nebo dokonce dnů, aby byly zcela nasáklé solí. Během této doby mohou být několikrát promíchány, aby se zajistila rovnoměrná distribuce soli.
    4. Poté se ořechy usuší, aby se odstranil přebytečný roztok a aby se snížila vlhkost. To může být provedeno v pecích nebo sušičkách.
    5. Po dokončení sušení jsou pistácie baleny a připraveny ke konzumaci.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.