Pepř bílý celý
Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené po ... více o Pepři
| Kód zboží | 01099 |
|---|---|
| Latinský název | Piper nigrum |
| Bylík.sk | Korenie biele celý |
Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání
- Balíkovna dostanete do 19.11.
- GLS - na pobočku dostanete do 19.11.
- ONE POINT dostanete do 19.11.
- ONE BOX dostanete do 19.11.
- PPL - na pobočku dostanete do 19.11.
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 19.11.
- Balíkovna - na adresu dostanete do 19.11.
- Zásilkovna - na adresu dostanete do 19.11.
- PPL - na adresu dostanete do 19.11.
- GLS - na adresu dostanete do 19.11.
- ONE - na adresu dostanete do 19.11.
Vše o Pepři
Pepř bílý celý
Piper nigrum /
Pepř bílý
Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.
Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra a pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.
Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a rovněž na tom, jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka, zatímco světlý vnitřek zůstává. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.
Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí totiž jakékoliv slané pokrmy. Celé kuličky pepře se uplatní hlavně při přípravě omáček, polévek a nejrůznějších marinád. Před konzumací je stačí z pokrmu jednoduše vytáhnout.
Slevy a tipy
Nadýmáníbylinková směs
Bylinná směs zkombinovaná tak, aby upravila trávení, uvolnila a odstranila ... více
Sezam černýsemínko neloupané
Léčivé účinky sezamových semínek na lidský organismus jsou tak ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

