Pampeliška kořen Smetanka lékařská

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00072
Latinský názevRadix taraxaci
Teplota vaporizace121-149°C

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

-20%
50g
38 Kč32 Kč
100g
59 Kč49 Kč
150g
80 Kč67 Kč
200g
106 Kč88 Kč
250g
122 Kč102 Kč
300g
143 Kč119 Kč
400g
190 Kč158 Kč
500g
226 Kč188 Kč
750g
331 Kč276 Kč
1000g
430 Kč358 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg | dostanete zítra

Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin nebo herbáře.

Účinné látky

Hořčiny lactopicrin, taraxacin a taraxasterin, tříslovinu, inulin (na podzim až 40%, ale na jaře jen okolo 2%), triterpeny taraxasterol a taraxerol, cholin, třísloviny, inosit, steroly, aminokyseliny, pryskyřice, silice, kaučuk (až 25%) fytoncidy a minerální látky (zejména měď, draslík a mangan), v mladých listech je obsaženo navíc značné množství vitaminu C a kyselina křemičitá, v květech jsou přítomny flavonoidy, karotenoidy, silice aj. Obsah inulínu je největší na podzim, obsah taraxacinu v červenci a září.

Výskyt

Pampelišku lékařskou najdeme od městských parků až po horské louky téměř všude, na okrajích cest a polí, zahradách, na mezích, rumištích.

Lidové názvy Pampelišky

Tato bylina je známa také pod názvy hadí mlíčí, herba urinaria, husí kap, kačenec, kačinec, kašinec, kněžská pleš, lucerničky, lucerny, lupen pampuliškový, lví zub, majíček, mléč, mlíč, mlíčák, mlíčí, mlíčňák, mlíčný lupen, mléčný lupen, mnišská hlava, odvančík, pampalíšek, pampališka, pampelíček, pampelík, pampelíšek, pamprlice, pampuliška, pampuška, plečka obecná, pleska, pleška, pléška, počůránek, psí zub, pumpelice, pupava, pupava lékařská, smetaník nebo smetanka obecná.

Příprava Pampelišky

Odvar připravíme krátkým povařením jedné čajové lžičky kořene ve 100 ml vody. Doba varu 5-10 minut. Užívá se 2 - 4x denně šálek. Další varianta přípravy je zalití 2 lžiček kořene 1/4 l studené vody, přes noc necháme louhovat, druhý den zahřejeme k bodu varu a scedíme. Vlažné pijeme po doušcích půl hod před a po snídani. Lze podávat i čerstvou šťávu z kořenů a to 4x denně po 1 až 2 čaj.lžičky. 

Dávejte si pozor!

Pampeliška není vhodná pro děti do dvou let. Nedoporučuje se dlouhodobé a nadměrné užívání pampelišky, neboť díky svým močopudným účinkům vyplavuje z těla životně důležitou látku- draslík.

Slevy a tipy

Vlašské ořechy

Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších ... více

Máta nať

Máta se používá ke snížení krevního tlaku, podpoře chuti k jídlu, ... více

Řepík nať

Řepík příznivě působí na činnost jater a žlučníku, zlepšuje ... více

Co vás zajímá o Pampelišce

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.