Pampeliška kořen Smetanka lékařská

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00072
Latinský názevRadix taraxaci
Teplota vaporizace121-149°C

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

Zboží je bohužel dočasně nedostupné, v případě zájmu o zboží prosím zašlete dotaz na info@bylik.cz. Budeme Vás obratem informovat o termínu naskladnění zboží.

Dostupnost: na dotaz, upřesníme
TIP!
TOP!
Pampeliška
Pampeliška
kořen
Příprava: Jednu čajovou lžičku povařit 5-10 minut ve 100 ml vody, zakryté nechat 10 minut louhovat. Užívá se 2-4x denně. Další varianta - 2 lžičky kořene zalít 1/4 l studené vody, přes noc nechat louhovat,ráno zahřát k bodu varu,scedit. Vlažné pít po doušcích půl hod před a po snídani.
Balení Pampeliška

Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin nebo herbáře.

Účinné látky

Hořčiny lactopicrin, taraxacin a taraxasterin, tříslovinu, inulin (na podzim až 40%, ale na jaře jen okolo 2%), triterpeny taraxasterol a taraxerol, cholin, třísloviny, inosit, steroly, aminokyseliny, pryskyřice, silice, kaučuk (až 25%) fytoncidy a minerální látky (zejména měď, draslík a mangan), v mladých listech je obsaženo navíc značné množství vitaminu C a kyselina křemičitá, v květech jsou přítomny flavonoidy, karotenoidy, silice aj. Obsah inulínu je největší na podzim, obsah taraxacinu v červenci a září.

Výskyt

Pampelišku lékařskou najdeme od městských parků až po horské louky téměř všude, na okrajích cest a polí, zahradách, na mezích, rumištích.

Lidové názvy Pampelišky

Tato bylina je známa také pod názvy hadí mlíčí, herba urinaria, husí kap, kačenec, kačinec, kašinec, kněžská pleš, lucerničky, lucerny, lupen pampuliškový, lví zub, majíček, mléč, mlíč, mlíčák, mlíčí, mlíčňák, mlíčný lupen, mléčný lupen, mnišská hlava, odvančík, pampalíšek, pampališka, pampelíček, pampelík, pampelíšek, pamprlice, pampuliška, pampuška, plečka obecná, pleska, pleška, pléška, počůránek, psí zub, pumpelice, pupava, pupava lékařská, smetaník nebo smetanka obecná.

Příprava Pampelišky

Odvar připravíme krátkým povařením jedné čajové lžičky kořene ve 100 ml vody. Doba varu 5-10 minut. Užívá se 2 - 4x denně šálek. Další varianta přípravy je zalití 2 lžiček kořene 1/4 l studené vody, přes noc necháme louhovat, druhý den zahřejeme k bodu varu a scedíme. Vlažné pijeme po doušcích půl hod před a po snídani. Lze podávat i čerstvou šťávu z kořenů a to 4x denně po 1 až 2 čaj.lžičky. 

Dávejte si pozor!

Pampeliška není vhodná pro děti do dvou let. Nedoporučuje se dlouhodobé a nadměrné užívání pampelišky, neboť díky svým močopudným účinkům vyplavuje z těla životně důležitou látku- draslík.

Slevy a tipy

Len zlatý semeno

Lněné semínko pro svůj obsah škrobu, oleje a vlákniny působí jako ... více

Himalájská sůl hrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Para ořechy plod

Para ořechy rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny ... více

Kurkuma

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Co vás zajímá o Pampelišce

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.