Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř černý celý

Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého, stálezelené popínavé rostliny, její ... více o Pepři

Kód zboží 01104
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skČierne korenie celý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

-10%
30g
38 Kč34 Kč
50g
50 Kč45 Kč
100g
76 Kč69 Kč
150g
95 Kč86 Kč
200g
120 Kč109 Kč
250g
146 Kč132 Kč
300g
171 Kč155 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 13.5.
  • GLS - na pobočku dostanete do 13.5.
  • ONE BOX dostanete do 13.5.
  • ONE POINT dostanete do 13.5.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 13.5.
  • Balíkovna dostanete do 13.5.
  • PPL - na pobočku dostanete do 13.5.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 13.5.
  • PPL - na adresu dostanete do 13.5.
  • GLS - na adresu dostanete do 13.5.
  • ONE - na adresu dostanete do 13.5.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 13.5.

Podobné zboží jako Pepř černý

Vše o Pepři

Pepř černý celý

Pepř černý Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého, stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se koření dostalo již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostrou štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů. Černý pepř má vůbec nejsilnější chuť i aroma. Vzniká tak, že se nezralé ještě zelené plody nejprve krátce fermetují, poté se suší. Tímto procesem získají kuličky pepře tmavou černou či černohnědou barvu.

Slevy a tipy

Vlašské ořechy 40% půlky

Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších ... více

Fenyklplod

Fenykl je známý především pro své působení proti nadýmání a ... více

Ananassušené kroužky

Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C. Ten spolu s beta karotenem a enzymem ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.