Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř zelený celý

Zdrojem tohoto celosvětově oblíbeného koření jsou plody pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domov se nachází v t ... více o Pepři

Kód zboží 01110
Země původuIndie
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie zelené celý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
61 Kč
50g
84 Kč
100g
140 Kč
150g
178 Kč
200g
231 Kč
250g
284 Kč
300g
329 Kč
400g
430 Kč
500g
506 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete tento týden
  • GLS - na pobočku dostanete tento týden
  • ONE BOX dostanete tento týden
  • ONE POINT dostanete tento týden
  • ONE dostanete tento týden
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete tento týden
  • Balíkovna dostanete tento týden
  • PPL - na pobočku dostanete tento týden
  • Zásilkovna domů dostanete tento týden
  • PPL - na adresu dostanete tento týden
  • GLS - na adresu dostanete tento týden
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete tento týden

Vše o Pepři

Pepř zelený celý

Pepř zelený Zdrojem tohoto celosvětově oblíbeného koření jsou plody pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domov se nachází v tropických oblastech Indie. Do Evropy se pepř dostal poměrně brzy, zásluhu na tom měla vojenská tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra a pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pro pepř je charakteristická ostrá chuť a výrazná štiplavá vůně. Jeho barva a vlastnosti se odvíjí od toho, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání zeleného pepře se sklízí ještě nezralé zelené plody pepřovníku, které se následně suší na slunci. Koření se hodí pro ochucení prakticky všech slaných pokrmů, kterým je žádoucí dodat ostrou chuť.

Slevy a tipy

Jitrocellist

Jitrocel je spolu s řebříčkem nejlepší rostlinný lék na rány ... více

Ostropestřecplod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Zázvor mletý

Jemně pomletý zázvor je vynikající nejenom do sušenek ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.