Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř barevný celý

Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. ... více o Pepři

Kód zboží 01098
Bylík.skKorenie farebné celý

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

-10%
30g
47 Kč42 Kč
50g
63 Kč57 Kč
100g
101 Kč91 Kč
150g
126 Kč114 Kč
200g
162 Kč147 Kč
250g
197 Kč179 Kč
300g
230 Kč209 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | doručíme pozítří
  • Balíkovna - výdejní místo doručíme pozítří
  • PPL - výdejní místo doručíme pozítří
  • Zásilkovny do 5kg - výdejní místo doručíme pozítří
  • Balíkovna - na adresu doručíme pozítří
  • Zásilkovna - na adresu doručíme pozítří
  • PPL - na adresu doručíme pozítří
  • GLS - na adresu doručíme pozítří

Vše o Pepři

Pepř barevný celý

Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. První tři barevné varianty pochází z pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, která pochází z tropických oblastí Indie. Výsledná barva a chuťové vlastnosti koření závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány.

Pouze růžový pepř je z jiné rostliny než „skutečný“ pepř. Jeho zdrojem je totiž pepřovec obecný neboli pepřovec peruánský (latinsky Schinus molle). Jedná se o mohutný stálezelený strom, který má svůj domov v jihoamerických Andách, kde je národním stromem Peru.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Barevný pepř zajímavě kombinuje vlastnosti všech druhů pepře. Pro černý, zelený a bílý pepř je charakteristická ostře štiplavá chuť různé intenzity a výrazná vůně. Růžový pepř je silně aromatický a má příjemnou mírně palčivou chuť. Použití barevného pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.

Slevy a tipy

Himalájská sůlhrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

­-10%

Kardamommletý plod

Jedno z nejdražších koření, které výtečně ochutí maso i rýži ... více

­-20%

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Mátanať

Máta se používá ke snížení krevního tlaku, podpoře chuti k jídlu, ... více

Kozlíkkořen

Kozlík lékařský – tradiční kořen, který může přispívat ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.