Pepř barevný celý

Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. ... více o Pepři

Kód zboží 01098

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

30g
45 Kč
50g
61 Kč
100g
96 Kč
150g
123 Kč
200g
160 Kč
250g
196 Kč
300g
227 Kč
Dostupnost: skladem > 3 kg | dostanete zítra
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete zítra
  • Česká pošta - Balíkovna dostanete zítra
  • PPL - na pobočku dostanete zítra
  • PPL - na adresu dostanete zítra
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete zítra

Vše o Pepři

Pepř barevný celý

Jedná se o směs černého, zeleného, bílého a růžového pepře. První tři barevné varianty pochází z pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, která pochází z tropických oblastí Indie. Výsledná barva a chuťové vlastnosti koření závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány.

Pouze růžový pepř je z jiné rostliny než „skutečný“ pepř. Jeho zdrojem je totiž pepřovec obecný neboli pepřovec peruánský (latinsky Schinus molle). Jedná se o mohutný stálezelený strom, který má svůj domov v jihoamerických Andách, kde je národním stromem Peru.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Barevný pepř zajímavě kombinuje vlastnosti všech druhů pepře. Pro černý, zelený a bílý pepř je charakteristická ostře štiplavá chuť různé intenzity a výrazná vůně. Růžový pepř je silně aromatický a má příjemnou mírně palčivou chuť. Použití barevného pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.

Slevy a tipy

Růže stolistá okvětní plátky

Květní plátky růží posilují organismus, můžeme je použít při ... více

Rozmarýn list

Používá se na zlepšení trávení, žaludeční, střevní a žlučníkové ... více

Badyán plod

Badyán se pro svou vůni podobnou anýzu a pro svůj krásný hvězdicový ... více

Ořešák list

Ořešák se používá na záněty sliznic, zastavení krvácení, kožní ... více

Co vás zajímá o Pepři

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.