Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Jahodník list obecný

Jahodník obecný neboli lesní jahoda (latinsky Fragaria vesca) je ceněná především pro své sytě červené šťavnaté plody, respektive souplodí, které mají příjemnou slad ... více o Jahodníku

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00034
Latinský názevFragaria vesca
Bylík.skJahoda obyčajný list

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
38 Kč
50g
49 Kč
100g
74 Kč
150g
91 Kč
200g
115 Kč
250g
139 Kč
300g
164 Kč
400g
210 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • ONE BOX dostanete pozítří
  • ONE POINT dostanete pozítří
  • ONE - na adresu dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna - na adresu dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Balíkovna - na adresu dostanete pozítří

Vše o Jahodníku

Jahodník list

Jahodník Jahodník obecný neboli lesní jahoda (latinsky Fragaria vesca) je ceněná především pro své sytě červené šťavnaté plody, respektive souplodí, které mají příjemnou sladkou chuť. Tato drobná bylinka roste nejčastěji na prosluněných místech lesa, kde v případě vhodných podmínek vytváří souvislé porosty. Má větvený oddenek, trojčetné listy s pilovitě zubatým okrajem a bílé květy uspořádané v chudých vrcholících.

Přestože je lesní jahoda vyhledávaná zejména pro své plody, za pozornost stojí i její listy, které mají léčivé vlastnosti. Napomáhají udržovat normální činnost trávení, přičemž vykazují i jistou protiprůjmovou aktivitu.

Ze sušených listů jahodníku se připravuje chutný a příjemně voňavý nálev. Jahodníkové listí je rovněž oblíbenou součástí čajových směsí.

Zajímavé odkazy

Účinné látky

Obsahuje až 10% tříslovin, flavonoidy, kvercitrin, kvercetin, třísloviny, vitamín C, draslík 

Výskyt

Paseky, světlé lesy, lesní okraje a cesty, lesní křovinaté stráně, sutě, příkopy.

Lidové názvy Jahodníku

Tato bylina je známa také pod názvy červené jahody, jahodníček, jahodník pospolitý, podzemek, podzemská jahoda, zemnice nebo zemské jahody.

Příprava Jahodníku

Nálev - čaj připravíme zalitím 1 lžičky listů jahodníku 1/4 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 15 minut louhovat. Scedíme. Užívá se 3 – 5 x denně. Jemný čaj - 1 čajovou lžičku listu jahodníku, 1 díl maliníku a 1 díl ostružiníku spaříme 1/4 l vroucí vody, necháme 10 minut louhovat a ještě horké užíváme 3x denně. U lidí alergických na čerstvé jahody, může nastat nežádoucí reakce také na tuto drogu!

Slevy a tipy

Lékořicekořen

Kořen lékořice se používá k usnadnění odkašlávání a uvolnění ... více

Kokossušené plátky

Kokosové lupínky obsahují draslík a fosfor, látky důležité pro ... více

­-20%

Očibylinková směs

Bylinná směs svými účinky pomůže ulevit při podráždění, pálení, ... více

­-15%

Šípekslupky

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.