Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř Kampotský černý celý

Černý kamponský pepř je nejznámější varianta, která se sklízí, když jsou bobule téměř zralé a mají tmavě zelenou barvu. Po sklizni jsou bobule sušeny na slunci, což jim d ... více o Pepři Kampontském

Kód zboží 05937
Země původuKampodža
Latinský názevPiper nigrum Kampot
Bylík.skČierne korenie KAMPOTSKÝ celý
Dostupnost: skladem < 1 kg

Podobné zboží jako Pepř Kampotský černý

Vše o Pepři Kampontském

Černý Kamponský pepř: Třpytivý klenot Kambodžské kuchyně

Pepř Kampotský černý V srdci jihovýchodní Asie se nachází malá, ale významná provincie Kampot, která je domovem jednoho z nejlepších pepřů na světě: černého kamponského pepřu. Toto neocenitelné koření je známo svými jedinečnými chutěmi a silným aromatem, které odrážejí bohaté půdní podmínky a vlhké tropické klima svého rodného kraje.

Historie a pěstování

Pěstování pepře v Kambodži má dlouhou historii, která sahá až do 13. století, ale skutečný rozmach zažil v době francouzské koloniální nadvlády v 19. a 20. století. Černý kamponský pepř získal zvláštní uznání za své výjimečné chutě a aroma, díky čemuž se stal oblíbeným mezi gurmány po celém světě.

Černý kamponský pepř se pěstuje v organických podmínkách bez použití chemických hnojiv nebo pesticidů. Bobule pepře se sklízejí ručně, když jsou téměř zralé a mají tmavě zelenou barvu. Poté se suší na slunci, což jim dodává jejich charakteristickou černou barvu a intenzivní aroma.

Chuť a aroma

Černý kamponský pepř je proslulý svou bohatou a silnou chutí. Má komplexní aroma s jemnými tóny eukalyptu a máty. Jeho pálivost je střední a postupně se rozvíjí, což je odlišuje od jiných druhů černého pepře. Toto koření přináší do jídel hloubku chuti a přitahuje pozornost svým dlouhotrvajícím dozvukem.

Černý kamponský pepř je univerzální koření, které se dá použít téměř ve všech pokrmech. Jeho silná a plná chuť je ideální pro marinády, dušené pokrmy a grilované maso. Jeho silné aroma také obohacuje omáčky a polévky.

Černý kamponský pepř je skvělým příkladem toho, jak může něco tak malého, jako je pepřové zrno, obsahovat tak bohatou a jedinečnou chuť. Je to skutečný kulinářský poklad, který září v kuchyni a dodává jedinečnou a silnou chuť všem pokrmům, do kterých je přidán. Jeho ojedinělá chuť a aroma jsou výsledkem jedinečných půdních podmínek a tradičních pěstebních metod provincie Kampot, čímž se stal skutečným klenotem světové gastronomie.

Slevy a tipy

Třezalkanať

Třezalka se používá při léčbě trávicího traktu, žaludku, jater ... více

Sezam černýsemínko neloupané

Léčivé účinky sezamových semínek na lidský organismus jsou tak ... více

­-15%

Srdečník nať

Srdečník se používá na srdeční obtíže nervového původu, při ... více

­-20%

Gojivýběr sušených plodů

Výběr extra velkých a šťavnatý plodů goji. Goji jsou výborným ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.