Pepř bílý mletý
Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené ... více o Bílém pepři
Kód zboží | 01101 |
---|---|
Latinský název | Piper nigrum |
Bylík.sk | Korenie biele mletý |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
- GLS - na pobočku dostanete do 25.11.
- ONE BOX dostanete do 25.11.
- ONE POINT dostanete do 25.11.
- ONE dostanete do 25.11.
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.11.
- Balíkovna dostanete do 25.11.
- PPL - na pobočku dostanete do 25.11.
- Zásilkovna domů dostanete do 25.11.
- PPL - na adresu dostanete do 25.11.
- GLS - na adresu dostanete do 25.11.
- Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 25.11.
Vše o Bílém pepři
Pepř bílý mletý
Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu i pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.
Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.
Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka a zůstává světlý vnitřek. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.
Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů.
Slevy a tipy
Vlašské ořechy 40% půlky
Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky