fb Jeřáb červený ptačí plod - Bylík.cz - prodej bylin, bylinek a koření - eshop obchod

Jeřáb červený plod ptačí

Duh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 0037
Latinský názevFructus sorbi

Potřebujete s něčím poradit?

+420 773 318 559
(po-pá 8:00-19:00, so 9:00-14:00)

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

-10%
50g
26 24
100g
48 44
150g
58 53
200g
77 70
250g
87 79
300g
95 86
400g
111 101
500g
136 124
750g
202 184
Dostupnost: skladem > 5 kg
Jeřáb červený
Jeřáb červený
plod
Příprava: Jednu lžičku podrcených plodů zalijte 1/4 l vroucí vody, zakryjte a nechte 15 minut louhovat.
Balení Jeřáb červený

Vše o Jeřábu červeném

Účinné látky

Jeřáb obsahuje kyselinu sorbinovou, parasorbinovou, četné jiné organické kyseliny, cukry, tříslovinu, pektin, vitamíny a karotenoid sorbusin. Čerstvé plody - jeřabiny - jsou nepoživatelné, ale sušením a vařením se v plodech rozrušuje kyselina parasorbinová, která působí dráždivě na sliznice a způsobuje určitou jedovatost jeřabin.

Výskyt

Jeřáb ptačí roste ve světlých listatých i jehličnatých lesích, často se vysazuje podél cest.

Lidové názvy Jeřábu červeného

Tato bylina je známá také pod názvy bresk, brest, divá vřeskyně, jarabina, jařab, jařabina, jehřáb, jerábek, jerábník, jeřábčižmářský, jeřábník, korálky, muk, oskeruše planá, ptačí potrava, reráb, řeřáb, řeřabina, řežab, řežáb, smržduch, sorbit, voskeruše, voskerušeplaná, žeráb

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Příprava Jeřábu červeného

Čaj - nálev si připravíme zalitím 1 lžičky rozmačkaných plodů 1/4 l vroucí vody, necháme 15 minut vylouhovat. Macerát – studený výluh - plody jeřábu ptačího se přelijí studenou, převařenou vodou a nechají se 3-12 hodin macerovat při pokojové teplotě 15-20°C. Poté se scedí. Může se přihřát, aby byl mírně teplý, příjemný k pití.

Dávejte si pozor!

Syrové plody jeřábu jsou však nepoživatelné, je nutná jejich tepelná úprava.

Co vás zajímá o Jeřábu červeném

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.