Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř bílý celý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené po ... více o Pepři

Kód zboží 01099
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie biele celý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
50 Kč
50g
66 Kč
100g
107 Kč
150g
135 Kč
200g
173 Kč
250g
212 Kč
300g
246 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 500 g | dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • ONE POINT dostanete pozítří
  • ONE BOX dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna - na adresu dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • ONE - na adresu dostanete pozítří
  • Balíkovna - na adresu dostanete pozítří

Vše o Pepři

Pepř bílý celý

Pepř bílý Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra a pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a rovněž na tom, jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka, zatímco světlý vnitřek zůstává. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.

Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí totiž jakékoliv slané pokrmy. Celé kuličky pepře se uplatní hlavně při přípravě omáček, polévek a nejrůznějších marinád. Před konzumací je stačí z pokrmu jednoduše vytáhnout.

Slevy a tipy

Chia semínko

Chia semínka působí blahodárně na celý náš organismus, podporují ... více

Ostropestřecplod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Ibišekkvět řezaný

Ibišek je přírodním vitamínem C. Je vhodný při horečkách, vnitřním ... více

Fenyklplod

Fenykl je známý především pro své působení proti nadýmání a ... více

Himalájská sůljemně mletá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.