Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř černý mletý

Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec.  ... více o Pepři

Kód zboží 01106
Země původuŠpanělsko
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skČierne korenie mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
42 Kč
50g
54 Kč
100g
85 Kč
150g
105 Kč
200g
134 Kč
250g
163 Kč
300g
191 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete zítra
  • GLS - na pobočku dostanete zítra
  • ONE BOX dostanete zítra
  • ONE POINT dostanete zítra
  • ONE - na adresu dostanete zítra
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete zítra
  • Balíkovna dostanete zítra
  • PPL - na pobočku dostanete zítra
  • Zásilkovna - na adresu dostanete zítra
  • PPL - na adresu dostanete zítra
  • GLS - na adresu dostanete zítra
  • Balíkovna - na adresu dostanete zítra

Podobné zboží jako Pepř černý

Vše o Pepři

Pepř černý mletý

Pepř černý Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se koření dostalo již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostrou štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů. Černý pepř má vůbec nejsilnější chuť i aroma. Vzniká tak, že se nezralé ještě zelené plody nejprve krátce fermetují, poté se suší. Tímto procesem získají kuličky pepře tmavou černou či černohnědou barvu.

Slevy a tipy

Ananassušené kroužky

Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C. Ten spolu s beta karotenem a enzymem ... více

Vrbovka nať

Vrbovku malokvětou používáme při zánětech močových cest a při ... více

Imunitabylinková směs

Bylinná směs podpoří vaši imunitu v době chladného a nepříznivého ... více

­-15%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.