Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hořký pomeranč kůra divoký

Pomerančovník hořký (latinsky Citrus aurantium) je svým vzhledem někde na pomezí mandarinky a pomela. ... více o hořkém pomeranči

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 01583
Latinský názevCitrus aurantium
Bylík.skHorký pomaranč divý kôra

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
35 Kč
50g
44 Kč
100g
66 Kč
150g
80 Kč
200g
101 Kč
250g
121 Kč
300g
143 Kč
400g
182 Kč
500g
212 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete tento týden
  • GLS - na pobočku dostanete tento týden
  • ONE BOX dostanete tento týden
  • ONE POINT dostanete tento týden
  • ONE dostanete tento týden
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete tento týden
  • Balíkovna dostanete tento týden
  • PPL - na pobočku dostanete tento týden
  • Zásilkovna domů dostanete tento týden
  • PPL - na adresu dostanete tento týden
  • GLS - na adresu dostanete tento týden
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete tento týden

Vše o hořkém pomeranči

Hořký pomeranč kůra

Hořký pomerančPomerančovník hořký (latinsky Citrus aurantium) je svým vzhledem někde na pomezí mandarinky a pomela. Není to pouhou náhodou, protože je skutečně považován za jejich přirozeného křížence. Tento neopadavý strom má tmavě zelené kožovité listy a voňavé bílé květy. Plodem je kulovitá či oválná bobule s drsnou oranžovou slupkou, pod kterou se ukrývá šťavnatá dužina. Jestliže je plod zcela zralý, bývá jeho střed dutý.

Hořký pomeranč je balzámem pro nervovou rovnováhu, napomáhá totiž zklidnění, relaxaci i zdravému spánku. Přispívá k normálnímu trávení, reguluje chuť k jídlu a zároveň se podílí na metabolismu lipidů, tudíž jej lze vyzkoušet i pro kontrolu tělesné hmotnosti. V neposlední řadě působí příznivě na normální činnost dýchacího systému.

Z kůry hořkého pomeranče se získává také ceněný olej, který se používá v gastronomii k dochucování nejrůznějších cukrovinek a dokonce i zmrzliny.

Zajímavé odkazy

Lidové názvy hořký pomeranč

Divoký pomeranč, pomerančovník hořký,

Příprava hořký pomeranč

2-3 čajové lžičky smíchejte se 3/4 litru vody, povařte 3 minuty a sceďte. Popíjejte v průběhu dne. Čaj můžete lehce přisladit medem. Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.

Slevy a tipy

Zelený čaj list

Zelené čaje se proslavily celou řadou pozitivních zdravotních účinků. ... více

Himalájská sůlhrubá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Vlašské ořechy 40% půlky

Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších ... více

Vrbovka nať

Vrbovku malokvětou používáme při zánětech močových cest a při ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.