fb Mandlová mouka Mandlová mouka - Bylík.cz - prodej bylin, bylinek a koření - eshop obchod

Mandlová mouka Mandlová mouka

Mandle jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních. ... více o mandlové mouce

Kód zboží 00209

Potřebujete s něčím poradit?

+420 773 318 559
(po-pá 8:00-19:00, so 9:00-14:00)

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

-15%
50g
23 20
100g
36 31
150g
49 43
200g
61 53
250g
75 65
300g
90 78
400g
114 99
500g
137 119
Dostupnost: skladem > 10 kg

Podobné zboží jako Mandlová mouka

Mandlová mouka

Vše o mandlové mouce

Popis

Mandle jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních.

Mandlovou mouku používáme hlavně při pečení, do dortů a cukroví, do krémů, dezertů, můžeme z ní vyrábět i mandlové mléko a domácí marcipán, makronky. Mouka je vhodná pro sladké pečení a cukrářskou výrobu, stejně tak s ní lze nahradit částečně běžnou mouku. Mandlová mouka se vyrábí z loupaných (blanšírovaných) nebo neloupaných sladkých mandlí. Nejdříve se lisováním zbaví tuků (oleje) a následně se najemno pomele. Mandlová moučka (mleté mandle) - pomelou se loupané nebo neloupané mandle, rozdíl oproti mandlové mouce spočívá v tom, že není v první fázi zbavena tuků, pouze se najemno pomelou celé mandle. 

Mandle jsou velmi oblíbenou a lahodnou pochutinou a ingrediencí už po několik tisíciletí. Jsou ale také lékem, bohatým přírodním zdrojem látek, nezbytných jak pro zdraví, tak pro krásu. Mandle jsou bohaté na minerální látky. Mají vysoký obsah hořčíku, vápníku, draslíku, železa a zinku. Dále obsahují celou řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselinu listovou). Vysoký obsah hořčíku spolu s vitaminy skupiny B a zinkem dodají našim vlasům pružnost a lesk, nehtům pevnost a pleti zdravě vyhlížející vzhled. Hořčík také napomáhá tělu efektivně využít vápník, který je nezbytný pro naše kosti, zuby, srdce a imunitu organismu. Vysoký obsah železa v mandlích je tím pravým pro podporu krvetvorby, tedy i lidé trpící chudokrevností by je měli zařadit do svého jídelníčku. Mandlím se dále přisuzuje schopnost snižovat hladinu cholesterolu v krvi a upravovat krevní tlak. Mandle obsahují také řadu antioxidantů, které naše tělo chrání před volnými radikály. Jsou proto mimo jiné považovány za přírodní prevenci nádorového bujení. Bylinář Pavel Váňa ve své knize uvádí, že už denní dávka 3–4 sladkých mandlí je účinnou prevencí těchto onemocnění. Odborné výzkumy prokázaly i pozitivní působení u lidí trpících diabetes a preventivní účinky v případě Alzheimerovy choroby. Antioxidanty chrání naše cévy a srdce před degenerací a předčasným stárnutím. V neposlední řadě mandle obsahují pro zažívací trakt prospěšnou vlákninu.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Zboží související
s mandlovou moukou

Co vás zajímá o mandlové mouce

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.