Slzovka semeno obecná

Kód zboží 00313
Země původuThajsko
Latinský názevCoix lacryma-jobi

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

100g
52 Kč
150g
75 Kč
200g
97 Kč
250g
120 Kč
300g
137 Kč
400g
175 Kč
500g
188 Kč
750g
277 Kč
1000g
345 Kč
Dostupnost: skladem > 10 kg | dostanete do 30.9.2020

Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 nám zakazuje sdělovat neschválené zdravotní tvrzení o bylinách. Informace můžete najít ve veřejně dostupných zdrojích jako jsou encyklopedie bylin nebo herbáře.

Účinné látky

Semena slzovky obsahují přes 10 % vody, 52 % škrobu, asi 18 % bílkovin, 7 % tuku, množství vitamínů skupiny B, neobsahují však žádný vitamin A ani C.

Výskyt

Slzovka obecná je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Byla základem stravy ve starém Egyptě, Palestině či Řecku. Původně pochází z oblasti tropů východní Asie a Malajsie, pěstuje se však v celé tropické a subtropické oblasti. V mírném pásu se slzovka obecná pěstuje v zahradách a sadech jako ozdobná travina.

Příprava Slzovky

Jednu lžíci nebo 10-30 g slzovky opražíme na suché pánvi, poté povaříme asi 15 minut ve vodě a scedíme. Další použití slzovky je uvařená jako příloha, do polévek, uvařená a rozmixovaná jako přídavek do kaší, pomazánek, nákypů a sekaných, umletá na zahuštění omáček. Slzovku propláchněte pod tekoucí vodou a namočte, čím déle, tím lépe. K slzovce připravované na slano je vždy vhodné přidat při vaření kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, mořské řasy, houbičku shitake apod.

Slevy a tipy

Pistácie loupané

Pistácie jsou oříšky s největším množstvím železa. Díky své ... více

­-10%

Hloh list s květem

Květ hlohu pomáhá zlepšovat činnost srdce, snižovat krevní tlak ... více

Ostropestřec mletý plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Co vás zajímá o Slzovce

  • Jak připravovat slzovku?

    Slzovku můžete připravit jako běžnou přílohu- je podobná českým kroupám- nebo léčebně se z ní připravuje odvar - jednu lžíci nebo 10-30 g slzovky opražíme na suché pánvi, poté povaříme asi 15 minut ve vodě a scedíme. Další použití slzovky je uvařená jako příloha, do polévek, uvařená a rozmixovaná jako přídavek do kaší, pomazánek, nákypů a sekaných, umletá na zahuštění omáček. Slzovku propláchněte pod tekoucí vodou a namočte, čím déle, tím lépe. K slzovce připravované na slano je vždy vhodné přidat při vaření kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, mořské řasy, houbičku shitake apod.

  • Dotazy k bylinkám

  • Chci se zeptat na semeno slzovka obecna? Jedna se o semeno s cernym obalem,nebo uz vyloupane-bile? Dekuji za odpoved Balazova

    Jedná se bílé zrno, viz obrázek.

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.