Makadamové ořechy
Zdrojem populárních makadamových ořechů je makadamie celolistá (latinsky Macadamia integrifolia), stálezelený rozložitý strom, který pochází z východní Austrálie, a ... více o makadamových ořeších
Kód zboží | 00213 |
---|---|
Země původu | JAR |
Latinský název | Macadamia integrifolia |
Bylík.sk | Makadamové orechy |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
- GLS - na pobočku dostanete do 26.11.
- ONE BOX dostanete do 26.11.
- ONE POINT dostanete do 26.11.
- ONE dostanete do 26.11.
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 26.11.
- Balíkovna dostanete do 26.11.
- PPL - na pobočku dostanete do 26.11.
- Zásilkovna domů dostanete do 26.11.
- PPL - na adresu dostanete do 26.11.
- GLS - na adresu dostanete do 26.11.
- Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 26.11.
Vše o makadamových ořeších
Makadamové ořechy
Zdrojem populárních makadamových ořechů je makadamie celolistá (latinsky Macadamia integrifolia), stálezelený rozložitý strom, který pochází z východní Austrálie, ač v současnosti je pěstován v tropických a subtropických oblastech takřka po celém světě. Může dorůstat až do výšky 10 metrů, má velké kožovité listy a smetanově bílé květy tvořící převislé hrozny. Plodem jsou kulovité ořechy.
Makadamové ořechy obsahují až 70 % tuku, přičemž se jedná o zdravotně prospěšné mononenasycené mastné kyseliny. Dále v nich najdeme sacharidy, bílkoviny, vitaminy A, B1 a E, z minerálních látek zejména draslík, mangan, selen a zinek.
Pro makadamové ořechy je charakteristická příjemná máslová chuť s jemným smetanovým podtónem. Na první pohled mohou připomínat velké lískové ořechy zbavené hnědé slupky, ale jejich chuťové vlastnosti jsou vytříbenější. Není divu, že patří mezi vůbec nejdražší ořechy. Jsou výtečnou zdravou svačinkou, ale lze je využít i při přípravě široké škály sladkých pokrmů a dezertů. Nasekané jsou vhodné kupříkladu do salátů a připravovat z nich lze také chutné makadamové máslo či mléko.
Zajímavé odkazy
Výskyt
Makadamské oříšky pocházejí z makadámie ze severovýchodní Austrálie. Dnes se pěstují po celém světě, hlavně na plantážích na Havaji a Austrálie zůstává s produkcí 40 000 tun ořechů se skořápkou na světové špičce.
Příprava makadamových ořechů
Makadamové ořechy si svou konzistencí získávají rozmanité způsoby zpracování. Mimo přímé konzumace je můžeme využít k přípravě moučníků, dezertů a různých dalších pochutin, lze z nich vyrobit třeba ořechové mléko či výborný ořechový krém- roztlouci je v hmoždíři s kakaem a agáve sirupem. Protože jsou nepražené a nesolené, mají výtečnou chuť a zároveň si zachovávají všechny své živiny. Výborné jsou například v müsli, kde si vychutnáte jejich jemnou křupavost a máslovou příchuť.
Slevy a tipy
Ananassušené kroužky
Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C. Ten spolu s beta karotenem a enzymem ... více
Ostropestřecdrcený plod
Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky