Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Makadamové ořechy

Zdrojem populárních makadamových ořechů je makadamie celolistá (latinsky Macadamia integrifolia), stálezelený rozložitý strom, který pochází z východní Austrálie, a ... více o makadamových ořeších

Kód zboží 00213
Latinský názevMacadamia integrifolia
Bylík.skMakadamové orechy

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

100g
156 Kč
150g
198 Kč
200g
259 Kč
250g
319 Kč
300g
368 Kč
400g
483 Kč
500g
582 Kč
750g
816 Kč
1000g
1 111 Kč
Dostupnost: skladem > 3 kg | dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Vše o makadamových ořeších

Makadamové ořechy

Makadamové Zdrojem populárních makadamových ořechů je makadamie celolistá (latinsky Macadamia integrifolia), stálezelený rozložitý strom, který pochází z východní Austrálie, ač v současnosti je pěstován v tropických a subtropických oblastech takřka po celém světě.  Může dorůstat až do výšky 10 metrů, má velké kožovité listy a smetanově bílé květy tvořící převislé hrozny. Plodem jsou kulovité ořechy.

Makadamové ořechy obsahují až 70 % tuku, přičemž se jedná o zdravotně prospěšné mononenasycené mastné kyseliny. Dále v nich najdeme sacharidy, bílkoviny, vitaminy A, B1 a E, z minerálních látek zejména draslík, mangan, selen a zinek.

Pro makadamové ořechy je charakteristická příjemná máslová chuť s jemným smetanovým podtónem. Na první pohled mohou připomínat velké lískové ořechy zbavené hnědé slupky, ale jejich chuťové vlastnosti jsou vytříbenější. Není divu, že patří mezi vůbec nejdražší ořechy. Jsou výtečnou zdravou svačinkou, ale lze je využít i při přípravě široké škály sladkých pokrmů a dezertů. Nasekané jsou vhodné kupříkladu do salátů a připravovat z nich lze také chutné makadamové máslo či mléko.

 

 

Zajímavé odkazy

Výskyt

Makadamské oříšky pocházejí z makadámie ze severovýchodní Austrálie. Dnes se pěstují po celém světě, hlavně na plantážích na Havaji a Austrálie zůstává s produkcí 40 000 tun ořechů se skořápkou na světové špičce.

Příprava makadamových ořechů

Makadamové ořechy si svou konzistencí získávají rozmanité způsoby zpracování. Mimo přímé konzumace je můžeme využít k přípravě moučníků, dezertů a různých dalších pochutin, lze z nich vyrobit třeba ořechové mléko či výborný ořechový krém- roztlouci je v hmoždíři s kakaem a agáve sirupem. Protože jsou nepražené a nesolené, mají výtečnou chuť a zároveň si zachovávají všechny své živiny. Výborné jsou například v müsli, kde si vychutnáte jejich jemnou křupavost a máslovou příchuť.

 

Slevy a tipy

Bez květ

Používá se při nachlazení, k vyvolání pocení, při horečkách, ... více

Růže stolistá okvětní plátky

Květní plátky růží posilují organismus, můžeme je použít při ... více

Lopuch kořen

Lopuch čistí krev a pomáhá s kožnímu obtížemi jako je akné či ekzém. ... více

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

­-10%

Fenyklplod

Fenykl je známý především pro své působení proti nadýmání a ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.