Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Makadamové ořechy

Zdrojem populárních makadamových ořechů je makadamie celolistá (latinsky Macadamia integrifolia), stálezelený rozložitý strom, který pochází z východní Austrálie, a ... více o makadamových ořeších

Kód zboží 00213
Země původuJAR
Latinský názevMacadamia integrifolia
Bylík.skMakadamové orechy

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

100g
114 Kč
150g
144 Kč
200g
185 Kč
250g
227 Kč
300g
264 Kč
400g
343 Kč
500g
403 Kč
750g
562 Kč
1000g
760 Kč
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete do 18.6.
  • GLS - na pobočku dostanete do 18.6.
  • WE|DO BOX dostanete do 18.6.
  • WE|DO POINT dostanete do 18.6.
  • WE|DO HOME dostanete do 18.6.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 18.6.
  • Balíkovna dostanete do 18.6.
  • PPL - na pobočku dostanete do 18.6.
  • Zásilkovna domů dostanete do 18.6.
  • PPL - na adresu dostanete do 18.6.
  • GLS - na adresu dostanete do 18.6.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 18.6.

Vše o makadamových ořeších

Makadamové ořechy

Makadamové Zdrojem populárních makadamových ořechů je makadamie celolistá (latinsky Macadamia integrifolia), stálezelený rozložitý strom, který pochází z východní Austrálie, ač v současnosti je pěstován v tropických a subtropických oblastech takřka po celém světě.  Může dorůstat až do výšky 10 metrů, má velké kožovité listy a smetanově bílé květy tvořící převislé hrozny. Plodem jsou kulovité ořechy.

Makadamové ořechy obsahují až 70 % tuku, přičemž se jedná o zdravotně prospěšné mononenasycené mastné kyseliny. Dále v nich najdeme sacharidy, bílkoviny, vitaminy A, B1 a E, z minerálních látek zejména draslík, mangan, selen a zinek.

Pro makadamové ořechy je charakteristická příjemná máslová chuť s jemným smetanovým podtónem. Na první pohled mohou připomínat velké lískové ořechy zbavené hnědé slupky, ale jejich chuťové vlastnosti jsou vytříbenější. Není divu, že patří mezi vůbec nejdražší ořechy. Jsou výtečnou zdravou svačinkou, ale lze je využít i při přípravě široké škály sladkých pokrmů a dezertů. Nasekané jsou vhodné kupříkladu do salátů a připravovat z nich lze také chutné makadamové máslo či mléko.

 

 

Zajímavé odkazy

Výskyt

Makadamské oříšky pocházejí z makadámie ze severovýchodní Austrálie. Dnes se pěstují po celém světě, hlavně na plantážích na Havaji a Austrálie zůstává s produkcí 40 000 tun ořechů se skořápkou na světové špičce.

Příprava makadamových ořechů

Makadamové ořechy si svou konzistencí získávají rozmanité způsoby zpracování. Mimo přímé konzumace je můžeme využít k přípravě moučníků, dezertů a různých dalších pochutin, lze z nich vyrobit třeba ořechové mléko či výborný ořechový krém- roztlouci je v hmoždíři s kakaem a agáve sirupem. Protože jsou nepražené a nesolené, mají výtečnou chuť a zároveň si zachovávají všechny své živiny. Výborné jsou například v müsli, kde si vychutnáte jejich jemnou křupavost a máslovou příchuť.

 

Slevy a tipy

Pampeliškakořen

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Cholesterolbylinková směs

Společné působení bylin v této směsi čistí krev i celý cévní ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.