fb Makadamové ořechy - Bylík.cz - prodej bylin, bylinek a koření - eshop obchod

Makadamové ořechy

Makadamové ořechy jsou jako balzám pro mozek. Zlepšují paměť a soustředěnost, jejich olej pak pomáhá zpomalit proces stárnutí pokožky, vyhlazuje ji, zpevňuje a vyživuje. Makadamové ořechy neobsahují ... více o makadamových ořeších

Kód zboží 00213

Potřebujete s něčím poradit?

+420 773 318 559
(po-pá 8:00-19:00, so 9:00-14:00)

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

-10%
100g
90 82
150g
131 119
200g
174 158
250g
217 197
300g
263 239
400g
350 318
500g
439 399
750g
596 542
1000g
778 707
Dostupnost: skladem > 1 kg | odešleme dnes
Makadamové

Vše o makadamových ořeších

Popis

Makadamové ořechy jsou jako balzám pro mozek. Zlepšují paměť a soustředěnost, jejich olej pak pomáhá zpomalit proces stárnutí pokožky, vyhlazuje ji, zpevňuje a vyživuje. Makadamové ořechy neobsahují cholesterol a syrové tuky v nich obsažené pomáhají se spalováním ostatních tuků v těle. Výsledkem je menší nashromáždění tuku ve tkáni hlavně okolo srdce. Jejich složení působí jako antioxidanty, které zabraňují poškození buněčných membrán. Makadamové ořechy obsahují také kyselinu palmitovou, která hydratuje a pomáhá hlavně popálené pokožce.    

Makadamové ořechy jsou díky vysoké poptávce, obtížnému pěstování a především zpracování nejdražšími ořechy na světovém trhu a proto jsou právem nazývány králem mezi ořechy. Makadamy mají ze všech ořechů nejvíce prospěšných mononenasycených mastných kyselin, jejichž pravidelný příjem snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění. Tyto lahodné ořechy jsou vynikajícím zdrojem manganu, thiaminu (vitaminu B1) a důležitých antioxidantů – vitaminu E a selenu. Makadamové ořechy obsahují všechny esenciální aminokyseliny – stavební látky bílkovin, které jsou důležité pro růst a regeneraci svalů a imunitní systém. Makadámie jsou považovány za jedny z nejzdravějších ořechů díky svému obsahu jednoduchých nenasycených tuků, které pamáhají snižovat cholesterol. Dále obsahují látky působící jako antioxidanty, posilující srdce a pomáhající při prevenci nádorového bujení. Díky nenasycené mastné kyselině Omega-7, která se přidává do pleťových krémů, je při konzumaci těchto ořechů vyživována i naše pokožka. Ořechy z makadamií se nabízejí většinou bez skořápky, která je velmi tvrdá, a to buď v přírodním syrovém stavu nebo jako pražené, solené či nesolené. K dostání je rovněž olej z makadamových ořechů, který je vysoce kvalitní a kromě potravinářství se používá např. v kosmetice.

 

 

Výskyt

Makadamské oříšky pocházejí z makadámie ze severovýchodní Austrálie. Dnes se pěstují po celém světě, hlavně na plantážích na Havaji a Austrálie zůstává s produkcí 40 000 tun ořechů se skořápkou na světové špičce.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Příprava makadamových ořechů

Makadamové ořechy si svou konzistencí získávají rozmanité způsoby zpracování. Mimo přímé konzumace je můžeme využít k přípravě moučníků, dezertů a různých dalších pochutin, lze z nich vyrobit třeba ořechové mléko či výborný ořechový krém- roztlouci je v hmoždíři s kakaem a agáve sirupem. Protože jsou nepražené a nesolené, mají výtečnou chuť a zároveň si zachovávají všechny své živiny. Výborné jsou například v müsli, kde si vychutnáte jejich jemnou křupavost a máslovou příchuť.

 

Co vás zajímá o makadamových ořeších

Zeptejte se Bylíka!

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověd? Napiště nám, rádi vám odpovíme.