Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Fialová kukuřice mletý plod Maiz Morado

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00270
Latinský názevZea mays
Bylík.skFialová kukurica Maiz Morado mletý plod

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
108 Kč
100g
184 Kč
150g
236 Kč
200g
308 Kč
250g
380 Kč
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete do 29.4.
  • GLS - na pobočku dostanete do 29.4.
  • WE|DO BOX dostanete do 29.4.
  • WE|DO POINT dostanete do 29.4.
  • WE|DO HOME dostanete do 29.4.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 29.4.
  • Balíkovna dostanete do 29.4.
  • PPL - na pobočku dostanete do 29.4.
  • Zásilkovna domů dostanete do 29.4.
  • PPL - na adresu dostanete do 29.4.
  • GLS - na adresu dostanete do 29.4.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 29.4.

Vše o Fialové kukuřici

Fialová kukuřice mletý plod

Fialová kukuřice Kukuřice setá (latinsky Zea mays) je prastarou kulturní plodinou, jejímž původním domovem je americký kontinent, kde ji pěstovalo tamní obyvatelstvo již před několika tisíciletími. Zatímco klas nejrozšířenější odrůdy má charakteristickou jasně žlutou barvu, v případě fialové kukuřice nese poměrně neobvyklý tmavofialový až černý odstín. Rozhodně se však nejedná o nově vyšlechtěnou novinku, tuto variantu kukuřice totiž pěstovali již staří Inkové v peruánských Andách.

Kukuřice přispívá k normální činnosti srdce, napomáhá udržovat správné fungování močových cest a ledvin a je vhodná rovněž pro toho, kdo si chce uchovat zdravé trávení.

Mletý plod fialové kukuřice je možné využít mnoha různými způsoby. Prášek lze rozmíchat v oblíbeném nápoji nebo přidat to smoothies, hodí se také do ovesných či jiných obilných kaší a jogurtů. Vzhledem k charakteru jej lze také přimíchávat do běžně používané mouky a dále zpracovávat dle receptu. Ten, kdo je zvyklý používat v kuchyni kukuřičnou mouku, ji může zkusit nahradit právě touto variantou.

Účinné látky

anthokyany, flavonoidy, zásobní polysacharidy, přírodní antioxidanty, komplex vitamínů A, B1, B2, B3, C a minerálů, železa, vápníku, fosforu, manganu, hořčíku, zinek a selen.

Výskyt

Kukuřice pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě zůstaly Spojené státy.

Příprava Fialové kukuřice

Jednu čajovou lžičku prášku rozmíchat ve vodě, mléce nebo ovocné šťávě. Vhodné užívat denně, nejlépe ke snídani. Pro zvýšení nutriční hodnoty se může přidat všude tam, kde se používá kukuřičná mouka. Pro snadnější přípravu požadované množství prášku nejprve rozmícháme v malém množství tekutiny na hustou pastu. Tuto pastu pak již libovolně doředíme tekutinou, aniž by nám vznikaly hrudky.

Slevy a tipy

Rychlejší hubnutíbylinková směs

Bylinná směs pro rychlý boj s nadváhou. ... více

Chia semínko

Chia semínka působí blahodárně na celý náš organismus, podporují ... více

Ostropestřecmletý plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Skořice 5 cmcelá

Kůra skořicovníku charakteristicky svinutá do ruličky ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.