Fialová kukuřice mletý plod Maiz Morado

Druh zboží Doplněnk stravy
Kód zboží 00270
Latinský názevZea mays
Bylík.skFialová kukurica Maiz Morado mletý plod

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
116 Kč
100g
213 Kč
150g
301 Kč
200g
397 Kč
250g
485 Kč
Dostupnost: skladem < 500 g | dostanete do 24.5.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 24.5.
  • Balíkovna dostanete do 24.5.
  • PPL - na pobočku dostanete do 24.5.
  • GLS - na pobočku dostanete do 24.5.
  • Zásilkovna domů dostanete do 24.5.
  • PPL - na adresu dostanete do 24.5.
  • GLS - na adresu dostanete do 24.5.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 24.5.

Vše o Fialové kukuřici

Fialová kukuřice mletý plod

Fialová kukuřice Kukuřice setá (latinsky Zea mays) je prastarou kulturní plodinou, jejímž původním domovem je americký kontinent, kde ji pěstovalo tamní obyvatelstvo již před několika tisíciletími. Zatímco klas nejrozšířenější odrůdy má charakteristickou jasně žlutou barvu, v případě fialové kukuřice nese poměrně neobvyklý tmavofialový až černý odstín. Rozhodně se však nejedná o nově vyšlechtěnou novinku, tuto variantu kukuřice totiž pěstovali již staří Inkové v peruánských Andách.

Kukuřice přispívá k normální činnosti srdce, napomáhá udržovat správné fungování močových cest a ledvin a je vhodná rovněž pro toho, kdo si chce uchovat zdravé trávení.

Mletý plod fialové kukuřice je možné využít mnoha různými způsoby. Prášek lze rozmíchat v oblíbeném nápoji nebo přidat to smoothies, hodí se také do ovesných či jiných obilných kaší a jogurtů. Vzhledem k charakteru jej lze také přimíchávat do běžně používané mouky a dále zpracovávat dle receptu. Ten, kdo je zvyklý používat v kuchyni kukuřičnou mouku, ji může zkusit nahradit právě touto variantou.

Účinné látky

anthokyany, flavonoidy, zásobní polysacharidy, přírodní antioxidanty, komplex vitamínů A, B1, B2, B3, C a minerálů, železa, vápníku, fosforu, manganu, hořčíku, zinek a selen.

Výskyt

Kukuřice pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě zůstaly Spojené státy.

Příprava Fialové kukuřice

Jednu čajovou lžičku prášku rozmíchat ve vodě, mléce nebo ovocné šťávě. Vhodné užívat denně, nejlépe ke snídani. Pro zvýšení nutriční hodnoty se může přidat všude tam, kde se používá kukuřičná mouka. Pro snadnější přípravu požadované množství prášku nejprve rozmícháme v malém množství tekutiny na hustou pastu. Tuto pastu pak již libovolně doředíme tekutinou, aniž by nám vznikaly hrudky.

Slevy a tipy

Skořice cejlonská mletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Přeslička nať

Přeslička podporuje vylučování moči a tvorbu bílých krvinek, ... více

Rychlejší hubnutí bylinková směs

Bylinná směs pro rychlý boj s nadváhou. ... více

Meruňky nesířené

Sušené meruňky obsahují 5x více učinných látek než čerstvě ... více

Himalájská sůl jemně mletá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Divizna květ

Divizna patří mezi nejstarší léčivé rostliny, je vhodná i pro děti ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.