Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Muškátový květ květ mletý

Muškátový květ je aromatické koření s jemnější chutí než muškátový oříšek, ideální pro dochucení sladkých i slaných pokrmů. ... více o muškátovém květu

Kód zboží 01084
Latinský názevMyristica fragrans
Bylík.skMuškátový oriešok kvet mletý kvet mletý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
152 Kč
100g
266 Kč
200g
452 Kč
300g
645 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • ONE BOX dostanete pozítří
  • ONE POINT dostanete pozítří
  • ONE - na adresu dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna - na adresu dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Balíkovna - na adresu dostanete pozítří

Vše o muškátovém květu

Muškátový oříšek - květ mletý

Muškátový květMuškátový květ, známý také jako macis, je aromatické koření získávané z míšku obalujícího semeno muškátovníku vonného (Myristica fragrans). Oproti muškátovému oříšku má jemnější, sladší chuť s nádechem skořice a pepře. Jeho vůně je výrazná a dodává pokrmům exotický nádech.

V kuchyni se muškátový květ využívá při přípravě pudinků, kompotů, tvarohových moučníků, pečených jablek, meruněk či švestek. Skvěle dochutí bujóny, rybí a květákové polévky, smetanové omáčky a bešamel. Je také oblíbený v pečivu, zejména ve vánočním cukroví.

Recept: Květákový krém s rukolou

  • 400 g květáku
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 100 ml smetany (12%)
  • 20 g parmazánu
  • Hrst rukoly
  • Sůl, pepř, špetka muškátového květu

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje osmahněte nakrájenou cibulku.
  2. Přidejte 350 g květáku, zalijte vývarem a vařte 20 minut.
  3. Ochuťte muškátovým květem, osolte a opepřete.
  4. Přidejte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem.
  5. Na zbývajícím oleji opečte zbylý květák nakrájený na plátky.
  6. Polévku podávejte ozdobenou rukolou, parmazánem a opečeným květákem.

Výskyt

Muškátovník vonný je stálezelený tropický strom původem z Indonésie, konkrétně z ostrovů Moluky. Dnes se pěstuje v tropických oblastech po celém světě, včetně Indie, Srí Lanky, Mauricia a Karibiku.

Lidové názvy muškátového květu

macis

Příprava muškátového květu

Muškátový květ se přidává do pokrmů v malém množství pro zvýraznění chuti. Lze jej použít při pečení sladkých dezertů, dochucení omáček, polévek či masových pokrmů. Doporučuje se přidávat na konci vaření, aby si zachoval své aroma.

Dávejte si pozor!

Muškátový květ není vhodný pro malé děti. Při nadměrné konzumaci může způsobit nežádoucí účinky.

Slevy a tipy

Kmíncelý

Celá semena kmínu jsou výtečná do pečiva ... více

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Levandulekvět

Levandule se používá při nespavosti, nervové slabosti, špatném ... více

Moruše plod

Moruše jsou nejen sladkým ovocem, ale také výživnou superpotravinou. ... více

­-10%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.