Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř bílý celý

Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené po ... více o Pepři

Kód zboží 01099
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skKorenie biele celý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
41 Kč
50g
53 Kč
100g
82 Kč
150g
101 Kč
200g
129 Kč
250g
156 Kč
300g
183 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete do 25.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 25.11.
  • ONE BOX dostanete do 25.11.
  • ONE POINT dostanete do 25.11.
  • ONE dostanete do 25.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.11.
  • Balíkovna dostanete do 25.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 25.11.
  • Zásilkovna domů dostanete do 25.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 25.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 25.11.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 25.11.


Vše o Pepři

Pepř bílý celý

Pepř bílý Mezi vůbec nejpoužívanější a nejoblíbenější koření patří bezesporu pepř. Jako koření se používá plod pepřovníku černého (latinsky Piper nigrum), stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se pepř dostal již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, tudíž chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra a pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostře štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a rovněž na tom, jakým způsobem byly následně zpracovány. Pro získání bílého pepře se sbírají zralé červené plody, které se následně namáčí, čímž se uvolní vnější dužnatá slupka, zatímco světlý vnitřek zůstává. Poté se plody oplachují a suší na slunci, výsledkem je koření světlé šedožluté barvy. Bílý pepř má oproti černému výrazně jemnější chuť i vůni.

Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí totiž jakékoliv slané pokrmy. Celé kuličky pepře se uplatní hlavně při přípravě omáček, polévek a nejrůznějších marinád. Před konzumací je stačí z pokrmu jednoduše vytáhnout.

Slevy a tipy

Řepík nať

Řepík příznivě působí na činnost jater a žlučníku, zlepšuje ... více

Kmíncelý

Celá semena kmínu jsou výtečná do pečiva ... více

Bez květ

Používá se při nachlazení, k vyvolání pocení, při horečkách, ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Levandulekvět

Levandule se používá při nespavosti, nervové slabosti, špatném ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.