Skořice drcená
Zdrojem tohoto voňavého koření je sušená kůra skořicovníku pravého (latinsky Cinnamomum verum), stálezeleného tropického stromu, který roste především v subtropick ... více o Skořici
Kód zboží | 01122 |
---|---|
Země původu | Indonésie |
Latinský název | Cinnamomum verum |
Bylík.sk | Škorica drvená |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
Zboží je bohužel aktuálně nedostupné. Vyplňte níže Váš email. Po naskladnění Vás budeme informovat jako první.
Vše o Skořici
Skořice drcená
Zdrojem tohoto voňavého koření je sušená kůra skořicovníku pravého (latinsky Cinnamomum verum), stálezeleného tropického stromu, který roste především v subtropických a tropických oblastech asijského kontinentu.
Skořicová kůra je nejenom vysoce ceněné koření, ale rovněž přispívá k normální činnosti dýchacího systému a zároveň působení blahodárně také na trávení.
Skořice má charakteristickou hnědou až načervenalou barvu, příjemné syté aroma a zemitě-dřevitou nasládlou chuť. Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a moučníků. Zajímavou chuť dodá mléčné rýži, ovocným knedlíkům, používá se při zavařování ovoce. Je oblíbeným kořením do svařeného vína a punče, pouhá špetka skořice krásně ovoní i kávu či horkou čokoládu. V asijské gastronomii se běžně používá také při přípravě slaných jídel, je výborná k jehněčímu masu.
Slevy a tipy
Co vás zajímá o Skořici
Jaký je rozdíl mezi skořicemi co nabízíte.
Skořice je populární koření pocházející z kůry stromů rodu Cinnamomum. Existuje několik druhů skořice, z nichž nejběžnější jsou cejlonská (pravá) skořice a čínská (kasijská) skořice.
-
Skořice čínská (Cinnamomum cassia nebo Cinnamomum aromaticum): Tento druh skořice je nejrozšířenější a nejběžnější na trhu. Je známá pro svou silnou, ostrou a mírně hořkou chuť. Čínská skořice obsahuje vyšší množství kumarinu, což je látkou, která může být při velkém množství škodlivá pro játra.
-
Skořice cejlonská (Cinnamomum verum nebo Cinnamomum zeylanicum): Tento druh skořice je považován za "pravou" skořici. Má jemnější, sladší a složitější chuť než čínská skořice. Obsahuje mnohem méně kumarinu než čínská skořice, takže je obecně považována za zdravější alternativu.
Označení ALBA: ALBA se vztahuje na konkrétní kvalitu cejlonské skořice. Skořice je klasifikována podle velikosti a kvality kůry, která se používá k její výrobě. ALBA je nejvyšší kvalita cejlonské skořice a má nejjemnější kůru.
-
Dotazy k bylinkám
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky