Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř černý celý

Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého, stálezelené popínavé rostliny, její ... více o Pepři

Kód zboží 01104
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skČierne korenie celý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
35 Kč
50g
44 Kč
100g
65 Kč
150g
80 Kč
200g
100 Kč
250g
121 Kč
300g
142 Kč
Dostupnost: do týdne | dostanete do 8.3.
  • GLS - na pobočku dostanete do 8.3.
  • WE|DO BOX dostanete do 8.3.
  • WE|DO POINT dostanete do 8.3.
  • WE|DO HOME dostanete do 8.3.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 8.3.
  • Balíkovna dostanete do 8.3.
  • PPL - na pobočku dostanete do 8.3.
  • Zásilkovna domů dostanete do 8.3.
  • PPL - na adresu dostanete do 8.3.
  • GLS - na adresu dostanete do 8.3.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 8.3.

Podobné zboží jako Pepř černý

Vše o Pepři

Pepř černý celý

Pepř černý Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého, stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se koření dostalo již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostrou štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů. Černý pepř má vůbec nejsilnější chuť i aroma. Vzniká tak, že se nezralé ještě zelené plody nejprve krátce fermetují, poté se suší. Tímto procesem získají kuličky pepře tmavou černou či černohnědou barvu.

Slevy a tipy

Ostropestřecplod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Řebříčeknať

Řebříček obecný je vynikajícím dezinfekčním, protizánětlivým ... více

Levandulekvět

Levandule se používá při nespavosti, nervové slabosti, špatném ... více

Imunitabylinková směs

Bylinná směs podpoří vaši imunitu v době chladného a nepříznivého ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.