Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Pepř černý celý

Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého, stálezelené popínavé rostliny, její ... více o Pepři

Kód zboží 01104
Latinský názevPiper nigrum
Bylík.skČierne korenie celý

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

-15%
30g
36 Kč31 Kč
50g
46 Kč40 Kč
100g
72 Kč62 Kč
150g
89 Kč77 Kč
200g
113 Kč98 Kč
250g
136 Kč118 Kč
300g
160 Kč139 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • ONE POINT dostanete pozítří
  • ONE BOX dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna - na adresu dostanete pozítří
  • Zásilkovna - na adresu dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • ONE - na adresu dostanete pozítří

Podobné zboží jako Pepř černý



Vše o Pepři

Pepř černý celý

Pepř černý Pepř je bezesporu jedním z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších koření vůbec. Jako koření se používá plod pepřovníku černého, stálezelené popínavé rostliny, jejíž původní domovinou jsou tropické oblasti Indie. Do Evropy se koření dostalo již prostřednictvím vojenských tažení Alexandra Makedonského.

Plod pepře přispívá k normálnímu trávení a činnosti nervové soustavy i dýchacího sytému. Jedná se o antioxidant, takže chrání buňky před oxidativním stresem. Lze jej vyzkoušet pro kontrolu tělesné hmotnosti, má pozitivní vliv na játra i pohlavní zdraví žen. Blahodárně působí také na oběh v jemných krevních cévách a kapilárách, napomáhá uchovávat normální stav pokožky.

Pepř má ostrou štiplavou chuť a podobně výraznou vůni. Jeho barva a vlastnosti závisí na tom, v jakém stádiu zralosti byly plody pepřovníky sklizeny a jakým způsobem byly následně zpracovány. Použití pepře v kuchyni je rozmanité, ochutí jakékoliv slané pokrmy. Využívá se hlavně při přípravě omáček, polévek, masa, zeleninových jídel a salátů. Černý pepř má vůbec nejsilnější chuť i aroma. Vzniká tak, že se nezralé ještě zelené plody nejprve krátce fermetují, poté se suší. Tímto procesem získají kuličky pepře tmavou černou či černohnědou barvu.

Slevy a tipy

Šípekcelý plod

Celé plody šípku jsou známým zdrojem vitaminu C. ... více

Himalájská sůljemně mletá

Himalájská sůl obsahuje kombinaci 84 různých minerálů ... více

Šípekdrcený s jádry

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.