Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Zátar směs koření

Zátar je tradiční blízkovýchodní kořenící směs s výraznou chutí tymiánu, sumahu a sezamu, ideální pro ochucení hummusu, pita chleba a dalších pokrmů. ... více o zátaru

Kód zboží 01211
Bylík.skZátar zmes korenia

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

-10%
30g
35 Kč31 Kč
50g
43 Kč39 Kč
100g
64 Kč58 Kč
150g
79 Kč71 Kč
200g
99 Kč90 Kč
250g
119 Kč108 Kč
300g
140 Kč127 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 16.6.
  • GLS - na pobočku dostanete do 16.6.
  • ONE POINT dostanete do 16.6.
  • ONE BOX dostanete do 16.6.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 16.6.
  • Balíkovna dostanete do 16.6.
  • PPL - na pobočku dostanete do 16.6.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 16.6.
  • PPL - na adresu dostanete do 16.6.
  • GLS - na adresu dostanete do 16.6.
  • ONE - na adresu dostanete do 16.6.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 16.6.
NOVÉ!
BEZ GLUTAMÁTU
Zátar

Vše o zátaru

Zátar – tradiční orientální kořenící směs

ZátarZátar je aromatická směs pocházející z Blízkého východu, oblíbená v kuchyních Libanonu, Sýrie, Jordánska a dalších zemí. Kombinuje sušené bylinky, sumah a sezamová semínka, čímž vytváří jedinečnou chuťovou kombinaci, která dodá pokrmům charakteristický orientální nádech.

Složení

  • Sušený tymián
  • Sumah (sušené mleté bobule)
  • Pražená sezamová semínka
  • Oregano
  • Římský kmín

Tato směs neobsahuje přidanou sůl ani alergeny, kromě sezamových semínek.

Využití

Zátar je všestranné koření vhodné pro dochucení hummusu, tvarohu, zeleninových salátů, pečené zeleniny, masa nebo jako posyp na pita chléb. Tradičně se míchá s olivovým olejem a podává se jako dip nebo se nanáší na těsto před pečením.

Recept: Pita chléb se zátarem

Suroviny:

  • 4 pita chleby
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky zátaru

Postup:

  1. Pita chleby potřete olivovým olejem.
  2. Posypte zátarem.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 5–7 minut, dokud nebudou křupavé.
  4. Podávejte teplé jako předkrm nebo přílohu.

Výskyt

Zátar je tradiční směs používaná v kuchyních Blízkého východu, zejména v Libanonu, Sýrii, Jordánsku a Palestině.

Lidové názvy zátaru

za'atar, zaatar, za'tar

Příprava zátaru

Směs Zátar použijte k dochucení pokrmů podle chuti. Tradičně se míchá s olivovým olejem a podává se s chlebem nebo se používá jako posyp na pečivo před pečením.

Slevy a tipy

Heřmánekkvět

Heřmánek představuje mezi léčivými rostlinami naprostou "hvězdu", ... více

Kostival kořen

Kostival je nejlepší ze všech rostlin proti onemocnění kostí, přičemž ... více

Kozlíkkořen

Kozlík se podává jako sedativum při nespavosti, stresech, bolestech ... více

Kopřivanať s listem

Kopřiva je jedna z našich nejlepších léčivých rostlin s univerzálním ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.