Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Mandlová mouka Mandlová mouka

Mandlová mouka nadchne především milovníky sladkého pečení a zdravé kuchyně. Vyrábí se ze sladkých mandlí, které jsou nejdříve prostřednictvím lisování zbytků olej ... více o mandlové mouce

Kód zboží 00209
Latinský názevPrunus dulcis
Bylík.skMandľová múka Mandľová múka

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
43 Kč
100g
64 Kč
150g
78 Kč
200g
98 Kč
250g
117 Kč
300g
138 Kč
400g
176 Kč
500g
204 Kč
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete do 29.4.
  • GLS - na pobočku dostanete do 29.4.
  • WE|DO BOX dostanete do 29.4.
  • WE|DO POINT dostanete do 29.4.
  • WE|DO HOME dostanete do 29.4.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 29.4.
  • Balíkovna dostanete do 29.4.
  • PPL - na pobočku dostanete do 29.4.
  • Zásilkovna domů dostanete do 29.4.
  • PPL - na adresu dostanete do 29.4.
  • GLS - na adresu dostanete do 29.4.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 29.4.

Vše o mandlové mouce

Mandlová mouka

Mandlová mouka Mandlová mouka nadchne především milovníky sladkého pečení a zdravé kuchyně. Vyrábí se ze sladkých mandlí, které jsou nejdříve prostřednictvím lisování zbytků oleje důkladně odtučněny a následně rozemlety na jemný prášek.

Z vitaminů a minerálních látek obsahuje mandlová mouka především vitamin B2 a E, fosfor, hořčík, vápník, zinek a železo. Nejdeme v ní rovněž bílkoviny a vlákninu, obsah sacharidů je však nízký.

V kuchyni má mandlová mouka pestré využití. Hodí se kupříkladu do těst a krémů na dorty nebo řezy. Dokonce může částečně nahradit běžnou mouku, přičemž se doporučuje přibližně čtvrtinu požadované dávky obilné mouky nahradit právě tou mandlovou. Lze z ní také připravovat domácí marcipán, mandlové mléko, hodí se do ovesných kaší i smoothie nápojů.

Mandlová mouka je bohatá na bílkoviny, zdravé tuky a vlákninu. Zároveň má nízký obsah sacharidů a je bezlepková, což ji činí populární volbou pro lidi, kteří trpí celiakií nebo mají problémy s hladinou cukru v krvi.

Nutriční hodnoty mandlové mouky (na 100 g):

  • Energie: 2 425 kJ / 580 kcal
  • Bílkoviny: 21,4 g
  • Sacharidy: 4,4 g
  • Tuky: 50,6 g
  • Vláknina: 10,5 g

Je třeba mít na paměti, že mandlová mouka je energeticky velmi bohatá a při přemíře konzumace může přispět k nárůstu hmotnosti. Je proto důležité udržovat vyváženou a rozmanitou stravu a dodržovat doporučené denní dávky.

Zajímavé odkazy

Slevy a tipy

Mandle naturaljádra celá

Mandle jsou bohatým přírodním zdrojem látek nezbytných pro zdraví ... více

Pampeliškakořen

Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více

Diviznakvět

Divizna patří mezi nejstarší léčivé rostliny, je vhodná i pro děti ... více

Skořice 5 cmcelá

Kůra skořicovníku charakteristicky svinutá do ruličky ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.