Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Mandle loupané jádra

Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ... více o mandlích

Kód zboží 00277
Země původuUSA
Latinský názevPrunus dulcis
Bylík.skMandle lúpané Mandle jadrá celé lúpané

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

100g
81 Kč
150g
101 Kč
200g
128 Kč
250g
155 Kč
300g
182 Kč
400g
234 Kč
500g
273 Kč
750g
377 Kč
1000g
494 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem > 5 kg | dostanete do 24.11.
  • Balíkovna dostanete do 24.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 24.11.
  • ONE POINT dostanete do 24.11.
  • ONE BOX dostanete do 24.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 24.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 24.11.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 24.11.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 24.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 24.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 24.11.
  • ONE - na adresu dostanete do 24.11.


Vše o mandlích

Mandle loupané

Prunus dulcis Prunus dulcis / Mandle loupané

Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ve Středomořské oblasti již dlouho rozšířen. A setkat se s ním můžeme i na jižní Moravě, kde se mandloně začaly více pěstovat již v první polovině 20. století. Do současnosti se podařilo dochovat unikátní mandloňový sad u Hustopečí, kde lze v brzkých jarních měsících obdivovat krásu jejich narůžovělých voňavých květů.

Mandle se bezesporu řadí k vůbec nejoblíbenějším „ořechům“. Mají charakteristicky dírkovaný povrch a zploštělý, na jedné straně zašpičatělý tvar. Uvnitř se skrývá celá řada zajímavých mikroživin. Z vitaminů se jedná především o vitaminy B1, B2, B6, E a niacin. Z minerálních látek obsahuje mimo jiné draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, zinek a železo.

Mandle loupané jsou již zbaveny slupky, proto je jejich použití v kuchyni velice snadné. Způsobů využití je prakticky nepřeberné množství od samostatného uzobávání až po použití do nejrůznějších dezertů a cukrovinek. Loupané mandle jsou rovněž základní surovinou pro výrobu domácího marcipánu.

 

Účinné látky

Mandle obsahují hořčík (až 300 mg na 100 g), vápník (cca 250 mg na 100 g), draslík, železo, zinek. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselinu listovou).

Slevy a tipy

Třezalkanať

Třezalka se používá při léčbě trávicího traktu, žaludku, jater ... více

­-20%

Kozlíkkořen

Kozlík lékařský – tradiční kořen, který může přispívat ... více

Badyánplod

Badyán se pro svou vůni podobnou anýzu a pro svůj krásný hvězdicový ... více

Pampeliškakořen

Kořen pampelišky lékařské (Taraxacum officinale) je ceněn pro podporu ... více

Kmíndrcený

Nahrubo drcený kmín se skvěle hodí do bramborových pokrmů ... více

­-20%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.