Mandle loupané jádra
Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ... více o mandlích
Kód zboží | 00277 |
---|---|
Země původu | USA |
Latinský název | Prunus dulcis |
Bylík.sk | Mandle lúpané Mandle jadrá celé lúpané |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
- GLS - na pobočku dostanete do 25.11.
- ONE BOX dostanete do 25.11.
- ONE POINT dostanete do 25.11.
- ONE dostanete do 25.11.
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.11.
- Balíkovna dostanete do 25.11.
- PPL - na pobočku dostanete do 25.11.
- Zásilkovna domů dostanete do 25.11.
- PPL - na adresu dostanete do 25.11.
- GLS - na adresu dostanete do 25.11.
- Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 25.11.
Vše o mandlích
Mandle loupané
Oblíbené mandle jsou plodem mandloně obecné (latinsky Prunus dulcis), košatého stromu či keře, který sice není na evropském kontinentu původní, přesto je ale především ve Středomořské oblasti již dlouho rozšířen. A setkat se s ním můžeme i na jižní Moravě, kde se mandloně začaly více pěstovat již v první polovině 20. století. Do současnosti se podařilo dochovat unikátní mandloňový sad u Hustopečí, kde lze v brzkých jarních měsících obdivovat krásu jejich narůžovělých voňavých květů.
Mandle se bezesporu řadí k vůbec nejoblíbenějším „ořechům“. Mají charakteristicky dírkovaný povrch a zploštělý, na jedné straně zašpičatělý tvar. Uvnitř se skrývá celá řada zajímavých mikroživin. Z vitaminů se jedná především o vitaminy B1, B2, B6, E a niacin. Z minerálních látek obsahuje mimo jiné draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, zinek a železo.
Mandle loupané jsou již zbaveny slupky, proto je jejich použití v kuchyni velice snadné. Způsobů využití je prakticky nepřeberné množství od samostatného uzobávání až po použití do nejrůznějších dezertů a cukrovinek. Loupané mandle jsou rovněž základní surovinou pro výrobu domácího marcipánu.
Zajímavé odkazy
Účinné látky
Mandle obsahují hořčík (až 300 mg na 100 g), vápník (cca 250 mg na 100 g), draslík, železo, zinek. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselinu listovou).
Slevy a tipy
Pampeliškakořen
Pampeliška se používá na trávicí orgány a jako posilující prostředek ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky