Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
DOPRAVA ZDARMA NA VÝDEJNY PICKUP A DO BOXŮ DPD! AKCE PLATÍ OD 14.5. DO 27.5.

Adžika směs koření

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma. ... více o Adžice

Kód zboží 01137
Bylík.skAdžika
Dostupnost: 3-4 dny | dostanete do 26.5.
  • GLS - na pobočku dostanete do 26.5.
  • ONE POINT dostanete do 26.5.
  • ONE BOX dostanete do 26.5.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 26.5.
  • Balíkovna dostanete do 26.5.
  • PPL - na pobočku dostanete do 26.5.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 26.5.
  • PPL - na adresu dostanete do 26.5.
  • GLS - na adresu dostanete do 26.5.
  • ONE - na adresu dostanete do 26.5.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 26.5.
BEZ GLUTAMÁTU
Adžika

Vše o Adžice

Adžika

Adžika je tradiční kavkazská kořenící směs, která dodá jídlům intenzivní chuť a zároveň velice příjemné aroma.

Koření se hodí především na grilované maso, ryby a zeleninu. Dobře se uplatní také při pečení a dušení jehněčího, drůbežího nebo vepřového masa, je výborné k dochucení mletého masa. S oblibou se používá i do pokrmů z luštěnin, patizonu, lilku a cukety

Kořenící směs obsahuje sůl (max. 19 %), koriandr, papriku, kopr, pískavici řecké seno, česnek, petržel, celer a sumah.

Recept na kořeněné vepřové plátky

AdžikaTento recept je velice jednoduchý a zároveň rychlý. A přestože obsahuje pouhé 3 ingredience, výsledek je famózní. Vepřové plátky lze podávat například s bramborem či rýží.

Ingredience

4 plátky vepřové kýty
3 polévkové lžíce kořenící směsi ADŽIKA
2 až 3 polévkové lžíce olivového oleje
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Vepřové maso opláchneme a očistíme dle běžných zvyklostí. Nakrájíme na plátky a jemně naklepeme paličkou.

2. Každý plátek z obou stran posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a vše důkladně vetřeme do masa. Můžeme i lehce dosolit.

3. Takto připravené maso dáme zhruba na 1 hodinu odpočinou do lednice.

4. Do hlubší pánve dáme zbývající olej (přibližně 1 lžíci) a plátky masa z obou stran zprudka orestujeme.

5. Plamen stáhneme na nižší teplotu a ještě zhruba 15 minut smažíme.

Zajímavé odkazy

Slevy a tipy

Hlohplod

Plody hlohu, tzv. hložinky mají také léčivé účinky, jen o něco ... více

Ostropestřecplod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Kostival kořen

Kostival je nejlepší ze všech rostlin proti onemocnění kostí, přičemž ... více

Ginkgo bilobalist

Ginko biloba zlepšuje paměť, zvyšuje mozkovou činnost a pomáhá ... více

­-15%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.