Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Objednávky odeslané do 19.12. garantujeme doručit do Vánoc, po tomto datu nejspíš dorazí také, ale bez garance. Odstávka: 24.12.25–4.1.26, objednávky začneme vyřizovat od 5.1.206.

Hříbková směs koření

Kód zboží 04375
Bylík.skHříbková

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
78 Kč
100g
128 Kč
150g
162 Kč
200g
210 Kč
250g
257 Kč
300g
299 Kč
400g
390 Kč
500g
458 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 250 g | doručíme zítra
  • Balíkovna - výdejní místo doručíme zítra
  • PPL - výdejní místo doručíme zítra
  • Zásilkovny do 5kg - výdejní místo doručíme zítra
  • Balíkovna - na adresu doručíme zítra
  • Zásilkovna - na adresu doručíme zítra
  • PPL - na adresu doručíme zítra
  • GLS - na adresu doručíme zítra

Vše o Hříbkové

Hříbková

Hříbkové koření si jistě oblíbí všichni milovníci nezaměnitelné chuti a vůně pravých hřibů. Tato směs totiž obsahuje rovných 25 % sušeného hřibu smrkového!

Koření je vynikající k dochucení tradiční bramboračky a jiných polévek, hodí se do smetanových omáček, zeleninových a luštěninových jídel. Uplatní se také při přípravě karbanátků, rozmanitých nádivek a pomazánek

Kořenící směs obsahuje mořskou sůl (max. 25 %), hřib smrkový (25 %), koriandr, mrkev, pastinák, celer, kmín, cibuli, pískavici řecké seno, černý pepř a houbové aroma.

Recept na bleskovou houbovou omáčku

/ Hříbková

Pokud nemáte po ruce pravé hřiby, nevadí. Hříbkové koření propůjčí houbové omáčce úžasnou chuť pravého hřibu smrkového.

Ingredience

1 l polotučného mléka
250 ml zakysané smetany
2 hrsti hub
1 polévková lžíce hladké mouky
1 až 2 kávové lžičky HŘÍBKOVÉHO KOŘENÍ
1 kávová lžička citronové šťávy
½ kávové lžičky cukru
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Houby očistíme dle běžných zvyklostí a pokrájíme. Takto nachystané houby vložíme do misky a promícháme s hříbkovým kořením.

2. Do kastrolu nalijeme mléko a dáme vařit.

3. Jakmile začne mléko vřít, nasypeme do něj okořeněné houby.

4. Zakysanou smetanu důkladně smícháme s hladkou moukou.

5. Teplotu snížíme a do mléka s houbami postupně přidáváme smetanu s moukou. Obsah kastrolu promícháváme, aby se omáčka nepřipalovala.

6. Na mírném plameni necháme omáčku ještě zhruba 10 až 15 minut povařit.

7. Na úplný závěr dosolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu.

Slevy a tipy

Sléz nať s listemlist

Sléz se používá při zánětech dutiny ústní, horních cest dýchacích, ... více

­-10%

Meduňkanať

Meduňka pomáhá při nespavosti, stavech neklidu a podrážděnosti, ... více

Kozlíkkořen

Kozlík lékařský – tradiční kořen, který může přispívat ... více

Ananassušené kroužky

Ananas je bohatým zdrojem vitamínu C. Ten spolu s beta karotenem a enzymem ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.