Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hříbková směs koření

Kód zboží 04375
Bylík.skHříbková

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání

50g
78 Kč
100g
128 Kč
150g
162 Kč
200g
210 Kč
250g
257 Kč
300g
299 Kč
400g
390 Kč
500g
458 Kč
Dostupnost: skladem > 1 kg | dostanete do 30.4.
  • GLS - na pobočku dostanete do 30.4.
  • WE|DO BOX dostanete do 30.4.
  • WE|DO POINT dostanete do 30.4.
  • WE|DO HOME dostanete do 30.4.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 30.4.
  • Balíkovna dostanete do 30.4.
  • PPL - na pobočku dostanete do 30.4.
  • Zásilkovna domů dostanete do 30.4.
  • PPL - na adresu dostanete do 30.4.
  • GLS - na adresu dostanete do 30.4.
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 30.4.

Vše o Hříbkové

Hříbková

Hříbkové koření si jistě oblíbí všichni milovníci nezaměnitelné chuti a vůně pravých hřibů. Tato směs totiž obsahuje rovných 25 % sušeného hřibu smrkového!

Koření je vynikající k dochucení tradiční bramboračky a jiných polévek, hodí se do smetanových omáček, zeleninových a luštěninových jídel. Uplatní se také při přípravě karbanátků, rozmanitých nádivek a pomazánek

Kořenící směs obsahuje mořskou sůl (max. 25 %), hřib smrkový (25 %), koriandr, mrkev, pastinák, celer, kmín, cibuli, pískavici řecké seno, černý pepř a houbové aroma.

Recept na bleskovou houbovou omáčku

HříbkováPokud nemáte po ruce pravé hřiby, nevadí. Hříbkové koření propůjčí houbové omáčce úžasnou chuť pravého hřibu smrkového.

Ingredience

1 l polotučného mléka
250 ml zakysané smetany
2 hrsti hub
1 polévková lžíce hladké mouky
1 až 2 kávové lžičky HŘÍBKOVÉHO KOŘENÍ
1 kávová lžička citronové šťávy
½ kávové lžičky cukru
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Houby očistíme dle běžných zvyklostí a pokrájíme. Takto nachystané houby vložíme do misky a promícháme s hříbkovým kořením.

2. Do kastrolu nalijeme mléko a dáme vařit.

3. Jakmile začne mléko vřít, nasypeme do něj okořeněné houby.

4. Zakysanou smetanu důkladně smícháme s hladkou moukou.

5. Teplotu snížíme a do mléka s houbami postupně přidáváme smetanu s moukou. Obsah kastrolu promícháváme, aby se omáčka nepřipalovala.

6. Na mírném plameni necháme omáčku ještě zhruba 10 až 15 minut povařit.

7. Na úplný závěr dosolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu.

Slevy a tipy

Třezalkanať

Třezalka se používá při léčbě trávicího traktu, žaludku, jater ... více

Kurkumamletá

Indický šafrán dodá jídlům nádhernou žlutou barvu ... více

Skořice cejlonskámletá

Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.