Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Hříbková směs koření

Kód zboží 04375
Bylík.skHříbková

Doprava od 59 Kč, od 599 Kč zdarma Kdy zboží dostanu?

50g
74 Kč
100g
122 Kč
150g
154 Kč
200g
199 Kč
250g
245 Kč
300g
284 Kč
400g
370 Kč
500g
445 Kč
Dostupnost: skladem < 1 kg | dostanete pozítří
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete pozítří
  • Balíkovna dostanete pozítří
  • PPL - na pobočku dostanete pozítří
  • GLS - na pobočku dostanete pozítří
  • Zásilkovna domů dostanete pozítří
  • PPL - na adresu dostanete pozítří
  • GLS - na adresu dostanete pozítří
  • Česká pošta - Balík do ruky dostanete pozítří

Vše o Hříbkové

Hříbková

Hříbkové koření si jistě oblíbí všichni milovníci nezaměnitelné chuti a vůně pravých hřibů. Tato směs totiž obsahuje rovných 25 % sušeného hřibu smrkového!

Koření je vynikající k dochucení tradiční bramboračky a jiných polévek, hodí se do smetanových omáček, zeleninových a luštěninových jídel. Uplatní se také při přípravě karbanátků, rozmanitých nádivek a pomazánek

Kořenící směs obsahuje mořskou sůl (max. 25 %), hřib smrkový (25 %), koriandr, mrkev, pastinák, celer, kmín, cibuli, pískavici řecké seno, černý pepř a houbové aroma.

Recept na bleskovou houbovou omáčku

HříbkováPokud nemáte po ruce pravé hřiby, nevadí. Hříbkové koření propůjčí houbové omáčce úžasnou chuť pravého hřibu smrkového.

Ingredience

1 l polotučného mléka
250 ml zakysané smetany
2 hrsti hub
1 polévková lžíce hladké mouky
1 až 2 kávové lžičky HŘÍBKOVÉHO KOŘENÍ
1 kávová lžička citronové šťávy
½ kávové lžičky cukru
sůl dle potřeby

Postup přípravy

1. Houby očistíme dle běžných zvyklostí a pokrájíme. Takto nachystané houby vložíme do misky a promícháme s hříbkovým kořením.

2. Do kastrolu nalijeme mléko a dáme vařit.

3. Jakmile začne mléko vřít, nasypeme do něj okořeněné houby.

4. Zakysanou smetanu důkladně smícháme s hladkou moukou.

5. Teplotu snížíme a do mléka s houbami postupně přidáváme smetanu s moukou. Obsah kastrolu promícháváme, aby se omáčka nepřipalovala.

6. Na mírném plameni necháme omáčku ještě zhruba 10 až 15 minut povařit.

7. Na úplný závěr dosolíme, přidáme cukr a citronovou šťávu.

Slevy a tipy

Kozlíkkořen

Kozlík se podává jako sedativum při nespavosti, stresech, bolestech ... více

Diviznakvět

Divizna patří mezi nejstarší léčivé rostliny, je vhodná i pro děti ... více

Šípekslupky

Plody šípku jsou nejlepší zásobárnou vitaminu C. ... více

Lékořicekořen

Kořen lékořice se používá k usnadnění odkašlávání a uvolnění ... více

Vlašské ořechy 40% půlky

Vlašský ořech je spolu s jinými olejnatými ořechy jedním z nejkoncentrovanějších ... více

­-20%

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.