Fialová kukuřice mletý plod Maiz Morado
Druh zboží | Doplněnk stravy |
---|---|
Kód zboží | 00270 |
Latinský název | Zea mays |
Bylík.sk | Fialová kukurica Maiz Morado mletý plod |
Doprava od 59 Kč, od 599 Kč nákupu zdarma Doba dodání
- GLS - na pobočku dostanete do 17.12.
- ONE BOX dostanete do 17.12.
- ONE POINT dostanete do 17.12.
- ONE dostanete do 17.12.
- Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 17.12.
- Balíkovna dostanete do 17.12.
- PPL - na pobočku dostanete do 17.12.
- Zásilkovna domů dostanete do 17.12.
- PPL - na adresu dostanete do 17.12.
- GLS - na adresu dostanete do 17.12.
- Česká pošta - Balík do ruky dostanete do 17.12.
Vše o Fialové kukuřici
Fialová kukuřice mletý plod
Kukuřice setá (latinsky Zea mays) je prastarou kulturní plodinou, jejímž původním domovem je americký kontinent, kde ji pěstovalo tamní obyvatelstvo již před několika tisíciletími. Zatímco klas nejrozšířenější odrůdy má charakteristickou jasně žlutou barvu, v případě fialové kukuřice nese poměrně neobvyklý tmavofialový až černý odstín. Rozhodně se však nejedná o nově vyšlechtěnou novinku, tuto variantu kukuřice totiž pěstovali již staří Inkové v peruánských Andách.
Kukuřice přispívá k normální činnosti srdce, napomáhá udržovat správné fungování močových cest a ledvin a je vhodná rovněž pro toho, kdo si chce uchovat zdravé trávení.
Mletý plod fialové kukuřice je možné využít mnoha různými způsoby. Prášek lze rozmíchat v oblíbeném nápoji nebo přidat to smoothies, hodí se také do ovesných či jiných obilných kaší a jogurtů. Vzhledem k charakteru jej lze také přimíchávat do běžně používané mouky a dále zpracovávat dle receptu. Ten, kdo je zvyklý používat v kuchyni kukuřičnou mouku, ji může zkusit nahradit právě touto variantou.
Účinné látky
anthokyany, flavonoidy, zásobní polysacharidy, přírodní antioxidanty, komplex vitamínů A, B1, B2, B3, C a minerálů, železa, vápníku, fosforu, manganu, hořčíku, zinek a selen.
Výskyt
Kukuřice pochází z Ameriky, z peruánských And, kde byla vypěstována z planých rostlin. Kukuřici pěstovali američtí indiáni již před 5000 lety. Dnes se pěstuje všude v Evropě, ale největším pěstitelem na světě zůstaly Spojené státy.
Příprava Fialové kukuřice
Jednu čajovou lžičku prášku rozmíchat ve vodě, mléce nebo ovocné šťávě. Vhodné užívat denně, nejlépe ke snídani. Pro zvýšení nutriční hodnoty se může přidat všude tam, kde se používá kukuřičná mouka. Pro snadnější přípravu požadované množství prášku nejprve rozmícháme v malém množství tekutiny na hustou pastu. Tuto pastu pak již libovolně doředíme tekutinou, aniž by nám vznikaly hrudky.
Slevy a tipy
Skořice cejlonskámletá
Je to vynikající koření do sladkého pečiva, cukroví, sušenek a ... více
Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky