Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Petržel nať

Petržel obecná (latinsky Petroselinum crispum) pochází ze Středomoří, avšak v současnosti je běžná prakticky po celém světě. ... více o petrželi

Kód zboží 00465
Země původuČesko
Latinský názevPetroselinum crispum
Bylík.skPetržlen vňať

Doprava od 49 Kč, od 499 Kč nákupu zdarma Doba dodání

30g
38 Kč
50g
48 Kč
100g
73 Kč
150g
89 Kč
200g
113 Kč
250g
136 Kč
300g
160 Kč
400g
205 Kč
Už sbíráte Bylíkačky? Chci vědět více Bylíkačka
Dostupnost: skladem < 500 g | dostanete do 25.11.
  • Balíkovna dostanete do 25.11.
  • GLS - na pobočku dostanete do 25.11.
  • ONE POINT dostanete do 25.11.
  • ONE BOX dostanete do 25.11.
  • PPL - na pobočku dostanete do 25.11.
  • Na pobočku Zásilkovny do 5kg dostanete do 25.11.
  • Balíkovna - na adresu dostanete do 25.11.
  • Zásilkovna - na adresu dostanete do 25.11.
  • PPL - na adresu dostanete do 25.11.
  • GLS - na adresu dostanete do 25.11.
  • ONE - na adresu dostanete do 25.11.


Vše o petrželi

Petržel nať

Petroselinum crispum Petroselinum crispum / Petržel

Petržel obecná (latinsky Petroselinum crispum) pochází ze Středomoří, avšak v současnosti je běžná prakticky po celém světě. Některé kultivary se pěstují pro chutný kořen bělavé barvy, zatímco jiné pro aromatické listy, respektive nať.

Ač je petrželová nať považována hlavně za výtečné kuchyňské koření, pochlubit se může i léčivými vlastnostmi. Petržel patří již odpradávna mezi tradiční léčivé rostliny. Svým složením přispívá zejména k normální činnosti ledvin.

Nať petržele je možné připravovat jako léčivý nálev, případně ji lze použít v kuchyni k dochucení a dozdobení pokrmů. Má nezaměnitelnou výraznou vůni a nasládlou chuť. Skvěle se hodí především do polévek, omáček, mletého masa či rozličných bramborových jídel.

Účinné látky

Směs silic– myristicin, limonen, eugenol a alfa-thujen, velké množství flavonoidů – apiin, apigenin, crisoeriol a luteolin, vitamíny A, B, C, E, minerální látky draslík, hořčík, železo, vápník, sodík a fosfor, karotenoidní antioxodanty lutein a zaxantin. chlorofyl, kyselinu listovou

 

 

 

 

Výskyt

Bylina pochází ze středomoří, dnes je známa a oblíbena téměř po celém světě

Příprava petržele

Jedna lžíce drogy se zalije 1/4 l vroucí vody a 10-15 minut se nechá louhovat. Užívá se 3x denně.

Dávejte si pozor!

Nevhodné pro těhotné ženy.

Slevy a tipy

Vilcacoradrcená kůra

Sláva této rostliny sahá v Peru až do dávných časů Inků, kteří ... více

­-15%

Nervozitabylinková směs

Bylinná směs svými blahodárnými účinky na nervovou soustavu pomůže ... více

­-15%

Ostropestřecmletý plod

Ostropestřec mariánský se nejvíce používá na prevenci, ochranu ... více

Zlatý rituálsměs

Zlatý rituál je zlatavá směs ostropestřce, kurkumy a skořice v poměru ... více

Kmíndrcený

Nahrubo drcený kmín se skvěle hodí do bramborových pokrmů ... více

­-20%

Co vás zajímá o petrželi

    Dotazy k bylinkám

  • Chtěla bych informaci ,ohledně řešení krve, neberu žádné léky, chtěla bych jen přírodní řešení krve, krev mám hustci už i věkem, nějaké bylinky nebo něco na ředění krve.

    Pro přirozené ředění krve a podporu krevního oběhu existuje několik bylin a potravin, které mohou být užitečné. Zde je několik doporučení:

    Bylinky a čaje:

    • Ginkgo biloba – podporuje krevní oběh a může pomoci zlepšit průtok krve.
    • Zázvor – má přirozené protizánětlivé a ředící účinky na krev. Můžete si připravit zázvorový čaj nebo přidávat čerstvý zázvor do jídla.
    • Česnek – obsahuje allicin, který pomáhá ředit krev a podporuje zdraví srdce. Doporučuje se konzumovat čerstvý česnek denně.
    • Kurkuma – obsahuje kurkumin, který má protizánětlivé vlastnosti a může pomoci při ředění krve. Kurkumu můžete přidávat do jídel nebo si připravit kurkumový čaj.
    • Petržel – obsahuje látky, které mohou pomoci při ředění krve. Přidávejte čerstvou petržel do salátů a jídel.

    Potraviny:

    • Omega-3 mastné kyseliny – nachází se v tučných rybách (losos, makrela), lněném semínku a vlašských ořeších. Omega-3 mastné kyseliny pomáhají snižovat srážlivost krve.
    • Bobulovité ovoce – jako jsou borůvky, maliny a jahody, které obsahují antioxidanty a podporují zdraví krevního oběhu.
    • Tmavá čokoláda – obsahuje flavonoidy, které mohou podporovat krevní oběh a pomáhat při ředění krve.
    • Cibule – má podobné účinky jako česnek a může přispět ke snížení srážlivosti krve.

    Hydratace: Pijte dostatek vody každý den, protože dehydratace může způsobit, že krev bude hustší. Doporučuje se vypít alespoň 1,5 až 2 litry vody denně.

    Fyzická aktivita: Pravidelná fyzická aktivita, jako je chůze, plavání nebo jízda na kole, může také přispět k lepšímu krevnímu oběhu.

    Pamatujte, že před zahájením jakékoli nové léčby nebo změny stravy je vždy dobré se poradit s lékařem, zvláště pokud máte jakékoli zdravotní potíže nebo užíváte jiné léky.

Na co se nás zákazníci ptají...

Zajímá vás něco a nenašli jste odpověď? Napište nám, rádi odpovíme.

Výrobce: Bylík.cz - Lbros s.r.o., K Mlékárně 57, 54303 Vrchlabí 3, IČ: 28811101, DIČ: 28811101 Obchodní podmínky

Máte dotaz? Napište nám zprávu.